Blogolj!

Képzavar/hangzavar - Scotty McCreery

2018.01.01.
Ragnar Volarus

Mi itt Európában nem nagyon hallgatjuk, nem tartjuk sokra a country zenét. Pedig érdemes lenne kicsit nyitottabbnak lennünk. Nem mondom, hogy igazi szakértője lettem ennek a műfajnak, de rajongója igen. És bátran kijelenthetem, van egy-két igencsak jó előadó a tengerentúlon.

Hogy én miképpen kerültem kapcsolatba a countryval? Egy filmben vagy sorozatban hallottam valami igazi fülbemászó dallamot amire rákerestem, majd tovább szörfölgettem a videómegosztón, és ekkor találtam rá Scotty McCreery-re. Aki valami döbbenetes hatással volt rám. Annyira nem passzolt egymáshoz az előadó és a hozzá tartozó hang. A srác 1993 októberében született, a klip amit láttam tőle 2011-es, tehát 18 éves volt akkoriban. Megjelent a kölyökgólya fejű Scotty, és valami olyan hang jött ki a torkán, amitől tényleg leesett az állam. De nem magyarázom, inkább megmutatom miről is írok.

Az Egyesült Államok az American Idol nevű tehetségkutató 10. évadában fedezte fel magának a fiút. Egészen a fináléig jutott, ahol a döntőben Lauren Alaina volt az ellenfele. Mindketten pimaszul fiatalok voltak ekkor, Lauren 16, Scotty pedig éppen a műsor vége felé töltötte a 17-et. A döntőt végül az észak-karolinai fiú nyerte, ezzel máig ő a legfiatalabb férfi győztes, és Jordin Sparks mögött a második legfiatalabb aki az American Idol győztese lett. A "koronázási dala" pedig a I Love You This Big volt amit gyorsan ki is adtak, majd rövidesen első lemezszerződését is megkapta és 2011. augusztusában meg is jelent a Clear as Day.

Azóta eltelt öt év. Scotty kiadott két újabb albumot, ebből az egyik egy karácsonyi lemez a Christmas with Scotty McCreery, majd 2013-ban a See You Tonight következett.

Idén, 2018-ban pedig érkezik a Seasons Change, amiről az első kislemez már megjelent, Five More Minutes címmel, amit a közelmúltban elhunyt nagyapjának írt. Én várom a lemezt. Most pedig hallgassák meg mit változott az elmúlt években a hangja. Semmit. Vagy ha mégis, akkor csak jobb lett. 

Végezetül itt a bizonyíték, hogy élőben is így szól. A Five More Minutes élőben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?