Blogolj!

Emily Kinney - This is War

2017.09.04.
Ragnar Volarus

Emily Kinney neve nem fog mindenkinek ismerősen csengeni. De ha annyit mondok, The Walking Dead, és Beth, akkor talán már dereng valami. Ráadásul már a sorozatban is hallhattuk őt énekelni, tehát annyit mindenképpen tudhatunk, nincs rossz hangja. De hogy kiadjon egy albumot? 

Kiadott. Ráadásul sorrendben a harmadikat, mégpedig This is War címmel. Nem kell megijedni, ez a bájos 32 éves színésznő nem hadba hívja rajongóit. Az album leginkább a tökéletes jövő eszméjét, a fiúk megmentését és az élet útvesztőit boncolgatja. Csupa habkönnyű téma.

A "Mess", azaz Rendetlenség című dal éppen egy olyan barátról szól, aki mindig felforgatja a lány életét, rendetlenséget hagy maga után minden értelemben, így nem megfelelő az énekes számára. A dallam könnyű, ugyanakkor fülbemászó, tele édes és mégis komoly szövegekkel. 

Aztán ott a "Berkley's Breathing" amelyben olyan éjszakákról énekel, amiket szállodai szobák és hátsó ülések jellemeznek. Ez egyébként az első ballada a lemezen, akusztikus gitárral, és Kinney jól megszokott ártatlan hangjával. Aztán ott van folytatásnak rögtön "Michael", akivel tökéletesen sikerül kiegészíteni az előző témát. Hiszen a "Michael" ismét pompás kis ballada, melyben kiderül, hogy az illető egy "varázslatos emberi lélek".  És talán róla volt szó már a Berkley's Breathingben is, hiszen elhangzik az is: "Ó, San Francisco megmentője emlékszel rám, ahogy egymást csókoltuk a hátsó ülésen egy aranyhídon?"

Aztán ott egy óda Los Angeleshez, a városhoz, amit soha nem szeretne elhagyni. (Never leave L.A.) Ebben a dalban egyébként egy kórus is kíséri, amely gyönyörűen szól Kinney hangja mellett. 

Nem világmegváltó album, nem is dönt majd eladási csúcsokat, nem nyer számtalan díjat. Ami viszont biztos.: ez a lány igyekszik mindenben a jót látni, ami nem olyan könnyű manapság. Én adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg. Nem fogom hónapok múlva is emlegetni ezt a 30 percet (egészen pontosan 31:48), de kellemesen telt. Mi tagadás, biztosan van olyan, akit ezzel a hanggal el lehet csábítani. 

Ezzel a tekintettel meg pláne!

Ezeket a cikkeket olvastad már?