Blogolj!

Tracey Chattaway - Secret Garden

2017.10.10.
Ragnar Volarus

Azt hiszem abban mindannyian egyetértünk, hogy szükségünk van néha egy kis kikapcsolódásra. Megállni egy rövid időre, venni néhány mély lélegzetet, és kicsit lelassítani. Van akinek ebben a zene segít. Tracey Chattaway pedig ehhez tökéletes alapanyagot is szolgáltat.

Az ausztrál zeneszerző/producer/zongoraművész már negyedik albumát adta ki idén év elején, és a Secret Garden tényleg elrepít minket egy csendes és nyugodt kertbe.  

Tracey Chattaway

Chattaway 2012-ben a Defining Moments című lemezzel jelentkezett először és azóta is megtartotta egyedi stílusát. Zenéjét post-rock-ként emlegetik egy kis ambient-el fűszerezve, de ez inkább igaz mondjuk a Hammock vagy Lowercase Noises csapataira. Viszont tőlük eltérően Tracey esetében nem a gitár és az elektronikus hangzás a fajsúlyos, hanem az ő hangszere, a zongora. Persze ehhez sokat hozzátesz a különleges hangszerelés. 

A Secret Garden tíz dalt tartalmaz, kettő ebből nagyon rövid, mindössze egy perces alkotás. Az egész album egy nyugodt és békés utazás. A "Your Hand In Mine", a "To Hope" és a "Home" tényleg képesek elrepíteni minket saját kis titkos helyünkre. Hideg téli estéken, forró teát szürcsölgetve pedig még hatásosabb lehet. Harminchat percnyi varázslatos, szépséges melódia. 

Ha valakinek tetszett, akkor keressen rá a Random Forest, esetleg a Lights & Motion zenéire. De hamarosan visszatérünk rájuk itt is. Ők is megérdemlik, hogy külön foglalkozzunk velük.

Címkék: Ambient, Post-rock

Ezeket a cikkeket olvastad már?