Blogolj!
Negyvenkét éve jelent meg klasszikus Rainbow utolsó nagylemeze

Negyvenkét éve jelent meg klasszikus Rainbow utolsó nagylemeze

2020.04.09. | Dorogi László

A klasszikus Rainbow-nál nem sok legendásabb felállás létezett a rock and roll történelmében. Ritchie Blackmore tépte a húrokat, a két lábon járó metálikon, Dio pedig gyémánt torkával keltette életre a varázslatot. Négy éven át …

Tovább
Meghalt John Prine amerikai country- és folkénekes, dalszerző

Meghalt John Prine amerikai country- és folkénekes, dalszerző

Tovább
A könnyűzenei fesztiválokat is térdre kényszeríti a koronavírus

A könnyűzenei fesztiválokat is térdre kényszeríti a koronavírus

Tovább

Budapesten koncertezik a KISS

2019.11.05.

Negyvenhat év után búcsúturnéra indul a világhírű KISS zenekar. Az End of the Road egyik állomása Budapestet is érinti.

Címkék: koncert, Rock, turné

Majka és Curtis már fel is lépett együtt

2019.11.05.
Kecskés István

Igaz még nem koncerten, hanem egy televíziós producióban, de újra együtt az utóbbi évek legsikeresebb könnyűzenei duója.

A TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorában láthattujk először újra a párost, amely a 100 Tagú Cigányzenekarral Depeche Mode dalt adott elő – ez aztán a kavalkád. 

Majka a műsor után nyilatkozott is.

„Soha nem voltunk annyira rosszban, mint az emberek gondolják. Mindenkinek vannak olyan állomásai az életben, mint az Atinak, csak valakiről ezt tudják az emberek, mert kikerül az újságok címlapjára, van, akiről meg nem tudják. Azt gondolom, hogy túl vagyunk egy olyan időszakon, amit most már közösen kell megint átélni.”

Visszatér a kultikus USA-kritikus metálbanda

2019.11.01.
Dorogi László

A Rage Against the Machine 2011-ben adott koncertet utoljára, most a közösségi médiában öt 2020-as koncertdátumot is meghirdettek.

Fotó: JamBase

A közismerten baloldali és az Egyesült Államok kormányát élesen kritizáló alternatív metált - vagy nevezzük bárhogy - játszó banda az Instagramon jelentette be visszatérő turnéjának állomásait. A zenekar korábbi munkatársa, Wayne Kamemoto a Forbes megkeresésére megerősítette, a hír igaz, a RATM tényleg ismét színpadra áll 2020-ban.

A zenekart 1991-ben alapította Los Angelesben Zack de la Rocha frontember, Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgátors és Brad Wilk dobos. A banda műfaja nehezen behatárolható, a metal és rap elemek mellett funkos és rockos motívumok is megjelennek számaikban, de igazán egyedivé Morello szanaszét effektelt gitárjátéka teszi a dalokat.

A Rage Against the Machine nem először tér vissza a nyugdíjból, ugyanis 2000 és 2007 között már tartottak egy kis szünetet. Szövegeik élesen kritizálják az amerikai kormányt és az USA politikáját, kifejezetten háború ellenesek és nem egyszer égettek amerikai zászlót koncertjeiken, így az sem lehet véletlen, hogy jövő évi turnéjuk öt állomása is a mexikói határ közelében található.

Címkék: Nu Metal

Végre egy jó hír: Magyarország kihagyja az Euróvíziós Dalfesztivált!

2019.10.26.
Kecskés István

Eddig is tök fölösleges volt elindulni ezen az érzékenyítő viadalon. Végre nem kell azon gondolkdnunk, hogy a nőnek öltözött férfi, vagy a férfinak maszkírozott nő mellett lehet-e esélye a magyar dalnoknak.

Az MTVA közleményt adott ki az ügyben, hogy a helyére tegye a magyar döntést. 
A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.

Azért ezen talán egyetlen magyar sem kezd el sírni, sőt… A Dalra november 22-ig jelentkezhetnek az énekesek, vagy az együttesek. És akad itt még egy lényeges változás: kizárólag magyar nyelvű produkciókkal lehet jelentkezni a műsorba. Ez se baj!

Majka és Curtis újra együtt!

2019.10.24.
Kecskés István

Az elmúlt évek legsikeresebb könnyűzenei duója volt Majka és Curtis párosa, ami utóbbi magánéleti problémái miatt másfél éve felbomlott. A két repper közös közleményben jelentette be, hogy újra együtt lépnek fel a jövőben.

A kibékülést – bár rosszban talán sosem voltak – Curtis közös közleményben jelentette be a Facebook oldalán.

Fontosnak érezzük, hogy a rajongók ne érezzék úgy,hogy ez részünkről valamilyen üzleti húzás, ezért úgy döntöttünk, hogy nem egy “újraegyütt” eseményt hozunk létre, amiből biztos nagyon jól profitálnánk, hanem a már meglévő,és gyakorlatilag már eladott koncertekre állunk össze megint. Majka és A 100 Tagú Cigányzenekar őszi turnéján Atika már újra velünk lesz, és természetesen ez jövőre is így marad.

Emlékezetes, hogy korábban Majka egy szegedi fellépés előtt jelentette be, hogy zenésztársa kábítószeres problémái miatt felbomlott a csapat és nem lépnek fel együtt a jövőben. 

Életmentő műtéten esett át az Ismerős Arcok énekese

2019.10.15.
Kecskés István

Nyerges Attila még a múlt héten szenvedett autóbalesetet, amelynek következtében hétfőn meg kellett operálni.

A múlt héten még csak annyit közölt a zenekar, hogy Nyerges Attila balesete miatt le kell mondania a kalocsai koncertet, s akkor csak könnyű sérülésekről volt szó. Mára azonban rosszabbra fordult a helyzet. 

Sajnálattal értesítünk benneteket arról, hogy Nyerges Attila a múlt heti közlekedési balesete kapcsán - a kezdeti javulás ellenére - hétfőn életmentő orvosi beavatkozáson esett át. A műtét jól sikerült, az orvosok tájékoztatása alapján kb. 1 hónap gyógyulási idő és pihenő vár rá

– írta a közösségi oldalán a zenekar. 

Az együttes több koncertet is lemond az előttünk álló időszakban, a fővárosi fellépését pedig decemberre tette át. 

Bízunk Attila mielőbbi felgyógyulásában és visszatérésében, mivel kizárólag vele teljes az Ismerős Arcok közössége és sok fellépés vár ránk az év hátralévő időszakában.
Kérünk benneteket, hogy jókívánságaitokkal, valamint az Ismerős Arcok nagy családjára jellemző határtalan szeretettel segítsétek Attila mielőbbi gyógyulását és visszatérését, valamint a zenekar törekvéseit.

Kórházba került Takáts Tamás

2019.10.13.
Ragnar Volarus

Régóta rakoncátlankodik az énekes térde, de most a szokásosnál nagyobb a baj, mélyvénás trombózist kapott.

Takáts Tamás, a Karthago, a Senator, az East és a Takáts Tamás Blues Band zenészének lába még 42 évvel ezelőtt, 20 éves korában sérült meg, azóta időről időre bedagad, de most nem csupán erről van szó. A művészt ágyba parancsolták, pihennie és feküdnie kell, de őt az aggasztja inkább, hogy nem tudott szavazni.


"Régen vacakol a térdem, amikor 20 évesen vízipólóztam, egy edzésen foci közben megcsúsztam a vizes füvön, akkor sérült meg. Néhány évenként fáj, bedagad. Ilyenkor fáslizni szoktam, és bottal járok. Sajnos kiderült, hogy most a szokásosnál nagyobb a baj, mélyvénás trombózist kaptam. Csütörtökön kerültem a lakhelyem szerint területileg illetékes Nyírő Gyula Kórházba, ahol vérhígítót adtak, szigorú fekvésre ítéltek és figyelik, hogy a vérrög merre vándorol bennem" - nyilatkozta Takáts a Blikknek.

A zenész ugyanakkor nem a vérrög miatt aggódik, hanem mert a szigorú orvosi utasítás miatt nem tudott szavazni sem.

"A barátaimtól tudtam meg, hogy a mozgó urnát nekem kell kérnem. A feleségem kétszer is elment a szavazókörzetbe, ahol mindkétszer mást mondtak. Még dél előtt - ez a mozgóurna igénylésének végső határideje - e-mailben is jeleztem a megadott címen az igényemet. Majd felhívtam az Országos Választási Iroda ügyeleti számát, ahol egy másik telefonszámon elmondták: ha 800 méterrel arrébb lakom, akkor küldhettek volna urnát, de sajnos - a lakcímem miatt ugyan kerületi lakos vagyok - mégis kiesek a körzetből. Ha kiderül, hogy egy szavazaton múlott, hogy ki a polgármester, akkor jó, ha tudják: az enyém volt"

- mondta a zenész, aki a rendszerváltás óta kötelességének érzi, hogy szavazzon.

"90 óta, mióta a Takáts T. Blues Band és a demokratikus Magyarország létezik, mindig megyek! Előtte, míg egypártrendszerű szovjet-diktatúra volt, sosem mentem! "Persze, neked könnyű, mert érted már nem jön ki a rendőrség!", mondták a szüleim, anno. Mert értük még kijött, mikor "elfelejtettek" szavazni menni! Úgyhogy én meg tudom becsülni, hogy van több párt és én szabadon dönthetek!" - írta a Facebookon.

Taylor Swift nem ismerte fel saját dalát

2019.10.07.
Ragnar Volarus

Pontosabban a Tonight Show házigazdája, Jimmy Fallon sokkal hamarabb jött rá a megoldásra.

Swift és Fallon a műsor  Name That Song (Nevezd meg a dalt) nevű játékában csaptak össze, melynek lényege, hogy a show házi együttese elkezd játszani egy ismert dalt, de először csak egyetlen hangszerrel, aztán fokozatosan egyre többen kapcsolódnak be. Aki előbb ismeri fel a dalt, nyeri az adott kört.

A játék egész jól ment Taylor Swiftnek, egész gyorsan és pontosan azonosította be a számokat, végül következett az utolsó dal. Amit végül Fallon ismert fel gyorsabban, és a banda a Shake It Offot játszotta. Amely viszont Taylor Swift száma. Ami valljuk be, elég ciki. Még akkor is, ha Swift dalai talán nem az örökkévalóságnak készülnek, de mint előadónak, azért ha valakinek, akkor neki illene felismernie őket.

Természetesen Jimmy Fallon cikizte is nem keveset az énekesnőt, aki szégyenkezet serényen.

Íme a Name That Song, a végén az említett kellemetlen incidenssel.

Íme az eredeti:

Meghalt Karel Gott

2019.10.02.
Kecskés István

A 80 éves énekes kedden éjszaka hunyta el – közlte a Welt.

Karel Gott egy generáció kedvence volt Csehországban – akkor még Csehszlovákiában. Néhány héttel ezelőtt maga jelentette be, hogy mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amelyből leukémia alakult ki.

Karel Gott hazájában nagy népszerűségnek örvendett, de az egész keleti blokkban ismerték és elismerték. A retro korszak beköszöntével ismét nagyobb figyelmet kapott. Legismertebb dala a Lady Karneval. 

Leukémiával küzd Karel Gott

2019.09.12.
Dorogi László

A legendás cseh táncdalénekes korábban legyőzte a rákot, most leukémiával kezelik egy prágai kórházban.

A 80 éves cseh poplegenda közösségi oldalán jelentette be, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelés ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött.

Gott elmondta, ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát, de a média képviselőitől azt kérte, tartsák tiszteletben a privát szféráját.

A táncdalénekesnél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, abból sikerült kigyógyulnia, de nagyon legyengült az immunrendszere. Júliusban le is kellett mondania nyolcvanadik születésnapja alkalmából szervezett koncertjét egy tüdőgyulladás miatt.

Gott nevét az 1968-as Euróvíziós Dalfesztiválon ismerte meg a közönség, akkor Ausztria színeiben indult el, ugyanis Csehország nem vett részt a versenyen. A rajongókat azonnal lebilincselte hangja és különleges kisugárzása, legnépszerűbb dalát a Lady Karnevált Korda György magyarul is feldolgozta.

Címkék: Pop

Ezeket a cikkeket olvastad már?