Blogolj!
Robbie Williams az új Elvis Presley?

Robbie Williams az új Elvis Presley?

2019.12.07. | blogstar

Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13. listavezető albumát is sikerült elkönyvelnie.

Tovább
26 év után újra Budapesten koncertezik az Aerosmith

26 év után újra Budapesten koncertezik az Aerosmith

Tovább
A Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

A Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

Tovább

Élő zene és környezettudatosság

2019.03.19.
Dorogi László

A Zichy-kastély udvarán működő KOBUCI Kert csapatának mindig is nagy álma volt egy környezettudatosan működő kulturális tér kialakítása. Óbuda legcsaládiasabb koncerthelyszíne áprilisban már tizenegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a közönség előtt, a felhozatal pedig bátran nevezhető minőséginek.

A KOBUCI Kert az elmúlt tíz évben a népzene, a világzene, a blues és az underground műfaj szerelmeseinek egyik kedvenc koncerthelyszínévé nőtte ki magát, a Zichy-kastély udvarában felállított kulturális tér pedig idén is megnyitja kapuit. Április 26-n Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, egy nappal később pedig a Péterfy Bori & Love Band táncoltatja meg a közönséget.

A helyszín titka nem csak abban rejlik, hogy a nagyszínpados fellépők is intimebb, közvetlenebb hangulatú koncertet adnak, mint máshol, a Kert másik alappillére a vendéglátásnak az a formája, ami a vendégszeretet kultúráját igyekszik nap, mint nap komolyan venni és persze a környezettudatosság, amiért az elmúlt években is sokat tettek. A Kert felismerte azt, hogy a rendezvények hulladéktermelésének akár 60-70 százalékát a poharak teszik ki, így a tizenegyedik szezonra átállnak a visszaváltós "repoharak" használatára, amivel igen komoly lépést tesznek a teljes "kizöldülés" irányába.

Az elmosható poharak használata korszerű környezetterhelés-csökkentési megoldást jelent majd és jelentősen mérsékli a teljes hulladék mennyiségét. A Kert tehát továbbra is úgy próbál fejlődni, s egyre többet adni a közönségének és a zenekarainak, hogy közben megőrzi az a személyes,bensőséges hangulatot, ami a kezdetektől jellemzi.

Meghalt a Ponyvaregény legendás dalának szerzője, a szörfrock keresztapja

2019.03.18.
Dorogi László

Dick Dale még a műfajon belül sem számított a legnépszerűbb előadónak, de ha nem írja meg a Let's Go Trippin című dalt a hatvanas évek elején, akkor a műfaj sosem jön létre.

Fotó: Concequence of Sound

81 éves korában vasárnap meghalt Dick Dale, akit nemes egyszerűséggel csak az úgynevezett szörfrock atyjaként tartottak számon. Hogy mi is pontosan az a szörfrock? Nos, a műfaj az 1960-as évek elején tett szert igazán nagy népszerűségre, ebben az időszakban a legmeghatározóbb zenei műfajnak számított a könnyűzenei palettán. Az átlagnál általában gyorsabb tempójú, végtelenül egyszerű tánczenére aggatták rá a kifejezést, a műfaj pedig párhuzamosan fejlődött a rock and rollal. Tulajdonképpen ezek a zenekarok is rock'n'rollt nyomattak végső soron, de egy olyan újfajta hangzással és egzotikus finomsággal megspékelve, ami mégis különállóvá tette őket.

Amiért igazán jelentős áttörést jelentett a könnyűzenében a szörfrock műfaja, az egyrészt a tény, hogy ezek a bandák cserélték le először a nagybőgősöket elektromos basszusgitárral zúzó basszerosokra, másrészt pedig úgy egyesítették a pop zene és a rock and roll elemeit, hogy az erős ritmikus elemek éppen olyan erős melodikus elemekkel társuljanak. A szörfrock daloknak nem volt szövege, mégis tökéletesen testesítették meg a hatvanas évek amerikai fiataljainak szabadságvágyát, a fiatalságot magát és a szörfözéssel összekapcsolt felhőtlen bulizás érzését, ezzel együtt a hatvanas évek második felében már egyáltalán nem számított népszerű műfajnak.

A stílus a Dick Dale által lefektetett alapokra épült fel, a szakirodalom az 1961-ben megjelent, Let's Go Trippin' című dalt szokta a műfaj első szerzeményének megnevezni, ezt a dalt egyébként később az egyik leghíresebb szörfrock banda, a The Beach Boys is feldolgozta.


Dick Dale-t a Ponyvaregény tette igazán híressé, ami ugye azért is érdekes, mert Quentin Tarantino klasszikusa jóval később, 1994-ben jelent meg, mégis a film által vált világszerte ismertté különböző popkulturális körökben az 1962-ben írt Misirlou című száma - ennek a dalnak a gitártémáját vette kölcsön a Black Eyed Peas is Pump it című slágeréhez.


Annak ellenére, hogy Dale már a hatvanas években is többször küzdött kisebb-nagyobb betegségekkel - rákot is diagnosztizáltak nála -, élete végéig koncertezett, elsősorban azért, hogy fedezni tudja egészségügyi kiadásait.

Címkék: Rock

Michael Jackson lánya felvágta az ereit

2019.03.17.
Ragnar Volarus

Kórházba szállították Michael Jackson lányát, Paris Jacksont, aki felvágta az ereit – írja a TMZ. Az otthonához kiérkező mentősök ellátták, és kórházba szállították, az információk szerint az állapota stabil, de 72 órán keresztül pszichiátriai megfigyelés alatt tartják.

A TMZ információi szerint Paris Jackson azért kísérelhetett meg öngyilkosságot, mert nagyon felzaklatta az HBO nemrég megjelent négyórás dokumentumfilmje, a Levaing Neverland. A sorozat óriási vihart kavart, hiszen Michael Jackson pedofil kapcsolatairól szól, ugyanakkor konkrétan nem mondja ki a film, hogy a pop királya pedofil lett volna. 

A dokumentumfilm az egész Jackson családot felzaklatta. Paris Jackson korábban végig kiállt az apja mellett, nemrég mégis azt írta Twitteren, hogy nem az ő dolga megvédeni az apját. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki azért, hogy az unokatestvére, Taj Jackson aktívan kiáll apja védelmében.

Paris Jacksonnak sajnos nem ez az első öngyilkossági kísérlete, 2013-ban próbált véget vetni életének, akkor búcsúlevelet is hagyott hátra. Az akkori eset után pszichiátriai kezelésnek vetették alá. 

Nem sokkal a TMZ öngyilkossági kísérletről szóló híre után Paris Jackson Twitter fiókján megjelent egy bejegyzés, amiben hazugnak nevezte a TMZ-t.

A legfrissebb információik szerint Paris Jacksont kiengedték a kórházból, és a saját csapata gondoskodik róla.

Nagyböjt, reverenda, Metallica

2019.03.15.
Dorogi László

Hogy mi a közös bennük? Hát csak az, hogy a bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencések alighanem a világ legjobb zenei ízlésével rendelkező szerzetesei és bizony a nagyböjt alatt sem vetik meg a jó muzsikát.

A Szent Mauríciusz monostorban élő szerzetesek már decemberben felhívták magukra az éles szemű zenerajongók figyelmét, ugyanis adventi lejátszási listájukkal sokak szívébe belopták magukat. Még olyanokéba is, akik nem feltétlenül osztoznak hitükben vagy nézeteikben. Akkor a YouTube-on olyan dalokat szedtek csokorba, mint például a Korn Black is the Soul című nu-metal klasszikusa, vagy éppen a Dope My Funeral című nótája.

Ahogy akkor, úgy most a nagyböjti időszakban is két lejátszási listával rukkoltak elő a szerzetesek - a decemberi 25 ezer kattintást hozott a bencéseknek, szóval nem volt ördögtől való az elgondolás -, az egyiken klasszikus zenéket gyűjtöttek össze - például Kodály Zoltán darabot -, de ezúttal is gondoltak a könnyedebb műfajok kedvelőire. A nagyböjti számlistán olyan előadók zenéi bukkannak fel, mint a Kispál és a Borz, a Depresszió, Bob Marley vagy éppen a Metallica.

A szerzetesek lejátszási listája itt érhető el és ne feledjük el soha, a zene bizony tényleg mindenkié. Vallási és politikai nézetektől függetlenül.

Mindenki számára elérhető online az Anna and the Barbies díjnyertes filmje

2019.03.13.
Ragnar Volarus

Ha meg kell nevezni a magyar zenei életben egy igazán különleges együttest, egész egyszerűen kizárt dolog, hogy ne legyen megemlítve az Anna and the Barbies. Akikről olyan szavak juthatnak eszünkbe mint különleges, őszinte, őrület, szabadság, ugyanakkor művészet. Ezt pedig pontosan bemutatja az a koncert/dokumentumfilm amit most a zenekar 15. születésnapja alkalmából elérhetővé tett mindenki számára.

„Egy gyomorba markolóan őszinte és nyers film”, ami számos díjat kapott 2017. őszi megjelenése óta, a Los Angeles-i Cinefest fesztiválon a Legjobb dokumentumfilmre jelölték, elnyerte a Legjobb plakát díjat, a Savaria Nemzetközi Filmszemle Legjobb dokumentumfilm díját kapta, egy kalkuttai kultfilmes fesztiválon három díjat szerzett. Emellett a hazai mozikat is megjárta, hónapokon keresztül teltházas vetítései voltak.

A koncertet ami a filmben szerepel egyébként az Utópia lemez befejezésének idejében a Fővárosi Nagycirkuszban adták. Rögtön kettőt, természetesen azokat is teltházzal. A koncertet "megszakítják" rövid interjúk és Anna gondolatai. Amik ugyanúgy különlegesek, akárcsak ő maga. Aki minden egyes alkalommal valami újat hoz a színpadon, és mindezt olyan energiával, ami felér egy tucat atomerőmű teljesítményével. 

A film egy pontján Anna ezt mondja:

"Sokszor eszembe jut, hogy meddig lesz zenekar, meddig bíznak bennem, meddig... Meddig tudom őket vezetni? Meddig hiteles amit csinálok? Meddig követhető? Hatalmas birkózások vannak. Mégiscsak egy nő vagyok. Ráadásul még nem is egészen zenész."

Nos, reméljük sokáig lesz még zenekar. Mert az AatB egy igazán különleges jelenség a színpadon. És talán Anna (még) nem gondolja magát zenésznek, de az biztos, hogy művész. Aki ráadásul úgy tud különleges és extrém lenni, hogy az közben mégis teljesen fogyasztható, és van mondandója. Nem is kevés. 

Az együttes a 15. születésnapot többször is megünnepli. Áprilisban az Akváriumban lépnek fel, júniusban pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Heureka Pop Orchestrával kiegészülve Kis-éji Rock and Roll fantázianevű koncertjük lesz.

Díjak és jelölések:

Best Editing @ CICFF 2018
Outstanding Achievement @ CICFF 2018
Best Poster @ LA Cinefest
Best Documentary @ V.Savaria International Film Festival

Official Selection @ Prague Film Awards
Official Selection @ 18th Los Angeles Hungarian Film Festival
Official Selection @ IV. Hungarian Filmweek

Ozzy hetven éves korára hagyott fel az önpusztítással

2019.03.10.
Dorogi László

A heavy metal földi megtestesítője egy interjúban árulta el, hogy már nem fogyaszt drogokat, nem iszik alkoholt és a cigit is letette.

Fotó: grammy.com

Február elején még arról lehetett olvasni, hogy egy influenza szövődményei miatt kórházba került Ozzy Osbourne, a Black Sabbath legendás frontembere, s ekkor bizony nagyon sokan komolyan elkezdtek aggódni a heavy metal ikon egészségéért, sőt, még arról is lehetett hallani, hogy néhány napig nem tudott magától lélegezni, csak gépek segítségével. Ozzy szerencsére jobban van, olyannyira, hogy nemrégiben interjút adott a Metal Hammer magazinnak, amelyben beszámolt arról, hogy hetven éves korára végleg felhagyott az önpusztítással.

"Már nem iszok, nem cigizek és nem is drogozok és őszintén szólva ez nagyon bejön. Soha nem gondoltam volna, hogy egy nap majd azt mondhatom, hogy Ozzy teljesen tiszta és jobban fogja élvezni azt az életet, amelyikben nincsen részegség, másnap és egyéb ilyen dolgok, mégis így van. Azóta az éneklés is határozottan jobban megy"

- vallott őszintén a legenda.

Hihetetlen, de már 70 éves a Sötétség Hercege

A biológia törvényszerűségeivel dacolva a hetedik X-et is betöltötte Ozzy Osbourne, a brit heavy metal keresztapja, a Black Sabbath klasszikus felállásának énekese, a denevérek réme. Nem állítok égbekiáltó gonoszságot, ha azt állítom, korábban kevesen fogadtak volna arra, hogy a mindig is legendásan önpusztító életet élő metál ikon megéri ezt a csodálatos életkort.

Bár a Black Sabath-tal korábban már elbúcsúzott egy turné keretein belül a rajongóktól, a zenétől esze ágában sincs visszavonulnia. "Nem megyek én még sehova. Talán nem vállalok már be világ körüli turnékat, de nem hagyom abba!"

Címkék: Heavy metal

Súlyos szexuális zaklatással vádolják R. Kellyt

2019.02.23.
Ragnar Volarus

Az énekes péntek este fel is adta magát a chicagói rendőrségen, ahol letartóztatták. A vád tízrendbeli súlyos szexuális zaklatás - írja a TMZ. A vádakat a Cook megyei államügyész állította össze, Illinois államban. Nem könnyíti meg az r&b énekes helyzetét - ha igaz, akkor nem is baj -, hogy ebben az államban a súlyos szexuális zaklatásért vádpontonként 3-7 év börtönbüntetés járhat.

Fotó: Chris Sweda / AP

Mindenesetre szombaton már szabadlábra is kerülhet, akkor lesz az első óvadéki tárgyalása - írja a Buzzfeed.

A TMZ információi szerint a vádban négy áldozatról van szó, akik 13 és 16 év közötti lányok. A portál szerint legalább egy tucat áldozat beszélt egy esküdtszékkel, mielőtt a vádemelésig eljutottak.

A történet sajnos nagyon szomorú, de nem minden előzmény nélküli. R. Kelly-t korábban is többször vádolták meg szexuális zaklatással, a kétezres évek elején perre is került sor, de 2008-ban felmentették. Akkor a vád egyik legfőbb bizonyítéka egy videó volt, amin egy Kellyre hasonlító férfi egy kiskorúval szexelt. Ám mivel nem volt egyértelműen bizonyítható, hogy az énekes látható a felvételen, így ezt a pedofilbotrányt akkor megúszta.

Scott Olson / Getty Images

Most viszont bővült a vádak sora, hiszen most azzal vádolják, hogy szektás körülmények között tart fiatal nőket. Elkobzott telefonok, elfenekelés és újabb szexvideók. Ugyan most 2019-et írunk, de már 2017-ben jelentek meg az első híradások arról, hogy R. Kelly szektaszerűen, rabszolgaként tarthat fiatal nőket az otthonaiban.

Idén év elején pedig megjelent a hatrészes Surviving R. Kelly című dokumentumfilm, amiben az énekes állítólagos szexuális zaklatásának áldozatai beszéltek a nyilvánosság előtt. Szintén a vád birtokába került egy videófelvétel, amin újra egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi szerepel, ahogy egy állítása szerint 14 éves lánnyal közösül.

Michael Avenatti ügyvéd szerint még nem tudják, hogy mikor készült a felvétel, de az biztos, hogy a videón látható történések még nem évültek el.

Címkék: R&B

Petruska nem koppintott

2019.02.21.
Dorogi László

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda korábbi elnöke szerint nem plágium Petruska András Help Me Out of Here című szerzeménye, ami miatt kizárták A Dalból.

Fotó: Wikipédia

Nagy port kavart az elmúlt napokban Petruska András A Dal című versenyből való kizárása, erről a Blogstaron is beszámoltunk. A súlyos vád szerint az előadó plagizált, vagyis más tollával ékeskedve tört Eurovíziós babérokra a Help Me Out of Here című dalával. Egy friss szakmai vélemény viszont egészen mást állít, mint az, amely alapján a kizárás mellett döntött az MTVA, Victor Máté szerint ugyanis szó sem lehet plágiumról. Hogy miért érdemes Victor Máté véleményét megfontolni? Azért, mert Victor Máté nagyon elismert szaktekintélynek számít Magyarországon szakmai berkeken belül, Erkel Ferenc- és Artisjus-díjas, a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett zeneszerző, az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda egykori elnöke. Szóval ért egy picikét a zenéhez.

A plágium a popzene mostohatestvére

Nem először fordult elő A Dal című magyar eurovíziós fellépő-kutató műsorban, hogy egy versenyművet plágium gyanúja miatt parkolópályára állítottak. De vajon tényleg lopni akartak a vétkező előadók, vagy simán csak ennyit tud a popzene?

Victor Máté szakvéleményét egyébként az előadó saját Facebook-oldalán tette közzé, ebben pedig azt kifogásolja a zeneszerző, hogy a korábbi szakvélemény bizonyos paraméterek felsorolásával indít, amelyekről egy csokorba foglalva megállapítja az egyezőséget.

„Azon kissé elmosolyodtam, hogy a hangnem és tempó egyezését egyáltalán szóba hozza. Ezeknek a plágiumhoz semmi köze”

– fogalmaz Victor Máté és azt is hozzáteszi, hogy lopni nem csak azonos hangnemben és azonos tempóban lehet más dalból, az is plágiumnak minősül, ha egy adott dalt transzponálva, tehát más hangnembe emelve tesz magáévá egy előadó.

A zeneszerző leszögezi, a hangszerelés karaktere valóban nagyon hasonló a Vampire Weekend számához, a legfeltűnőbb hasonlóság, hogy mindkét dalnak jellegzetes hangszerelési eszköze a bevezetőben bemutatott, majd az ének alatt folytatólagosan zakatoló triolás gitár-figuráció kíséret. Ez a hangszerelési megoldás önmagában nem különleges, nem tekinthető egyedi szerzői leleménynek. Bárki bárhol alkalmazhatja – teszi hozzá Victor Máté.

„Esetünkben viszont – amikor plágiumot bizonyítunk – azon már el kellene időzni kissé, hogy e kísérő figurációkat összehasonlítva találunk-e azonosságot. Hát azon túl, hogy triolás mozgásban vannak és gitár játssza le őket, teljesen más a belső elrendezésük. De ami a legfontosabb: nagyon különböző hangokkal operál a két dal gitár kísérete. A Wampire Weekend minden adott harmóniára két-két hang váltakozását használja, Petruska teljes harmóniai bontásokat játszik. Le kellett volna írni egymás fölé a kettőt és hamar kiderült volna, hogy egyáltalán nem egyeznek.”

Ezután még egy vagon szakmai elemzésben hasonlítja össze a Help Me Out of Here és a Vampire Weekend dalát, amivel nem untatnám a laikus olvasót. Aki kíváncsi rá, elolvashatja a bejegyzésben:

"Hogy a paraméterek „túl nagy számban” megegyeznének, egyáltalán nem igaz! A karakter és a hangulat valóban hasonló, de a felhasznált zenei eszközök túl nagy számban térnek el egymástól ahhoz, hogy meggyőződéssel állítsam: nincs szó plágiumról"

– zárja véleményét Victor Máté. Nos, mi már korábban is megmondtuk. Ezer meg egy ilyen dal lehet világszerte, mégsem valószínű, hogy tudatosan lopkodnának egymástól a zenészek. Csak magunkat tudjuk ismételni: ennyit tud a műfaj.

Címkék: Pop

A plágium a popzene mostohatestvére

2019.02.19.
Dorogi László

Nem először fordult elő A Dal című magyar eurovíziós fellépő-kutató műsorban, hogy egy versenyművet plágium gyanúja miatt parkolópályára állítottak. De vajon tényleg lopni akartak a vétkező előadók, vagy simán csak ennyit tud a popzene?

Kezdjük a már ismert ténnyel: Petruska András Help Me Out Of Here című dala megbukott az eredetiség-teszten, így hiába jutott be A Dalban a legjobb nyolc pályamű közé, most plágium miatt kizárták a versenyből. Ez a tény már önmagában is felveti annak problémáját, hogyan juthatott egy dal ilyen messzire a versenyben, ha valóban lopott anyagból dolgozik és hogyan sikerült a szakmai zsűrinek ennyi rostán átengednie a szerzeményt, ha nem egyedi ötlet, de ezen most lépjünk túl.

A popzenét alkotók eszköztára meglehetősen szűkös és nagyon is véges. Miért? Azért, mert a popzene éppen attól populáris, hogy nagyon könnyen befogadható, egyszerű dallamból és faék egyszerűségű szövegből épül fel és nem kell hozzá sem magas iskolai végzettség, sem magas intelligenciahányados ahhoz, hogy nagyon gyorsan befogadjuk. Az egyszerű dallam egyszerűen csak beletapad a fülünkbe és egy fél hallgatás után is képesek vagyunk az előadóval együtt dúdolni, hogy deszpászító. Ez a popzene lényege. A popzenészeknek pedig egyértelmű a célja: olyan dalokat szeretnének írni, amelyek elérik, hogy a rajongók minél több koncertbelépőt vásároljanak meg és minél többször kattintsanak rájuk a YouTube-on. Kereslet, kínálat.

Ebből adódóan nagyon könnyen előfordulhat az, hogy világszerte több száz, több ezer hasonló dal születik, mert egészen egyszerűen a popdalírók keze borzasztóan meg van kötve. Petruska András a Facebook-oldalán reagált az őt ért plágium-vádakra, amelyben leírta, hogy a Help Me Out Of Here bizony a három legalapvetőbb dúr hármashangzatra épül, ráadásul a blues zenékre is jellemző shuffle ritmusban van, ezért ha valaki minden áron találni akar valamilyen hasonlóságot egy már korábban megszületett dallal, az könnyedén találni is fog.

A szakértői vélemény szerint a Help Me Out Of Here tempójában, hangnemében, hangszerelésében, harmóniastruktúrájában, basszusmenetében és dallamkezelésében is kísértetiesen hasonlít a Vampire Weekend nevű amerikai indie rock zenekar White Sky című számára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese úgy fogalmaz, hogy a Vampire Weekend-dalnak a nagyon karakterisztikus refrénje is visszaköszön a Petruska-dalban, amitől az egész Help Me Out Of Here karaktere és hangulata megegyezik a White Sky-éval. És ha nagyon akarnánk, tutira találnánk még ezer meg egy hasonló nótát, mert ezt tudja a popzene.

Persze azt már Nagy Feróék is megénekelték a Beatricével, hogy aki hazudik, az csal, aki hazudik az lop, hazudni, csalni pedig csúnya dolog, de azért ne kárhoztassuk Petruska Andrást és főleg ne ítéljük el a munkásságát, ha valóban úgy áll a dolog, ahogy azt ő írja.

"Ha forrásokat keresünk, a Help Me Out of Here-t Zimbabwe és Malawi tradicionális tánczenéinek hangulata inspirálta, és nem árulok el nagy titkot, hogy távolról sem én vagyok az egyetlen, aki innen merít. Az, hogy hasonló forrásból esetlegesen hasonló érzetű nyugati popdal születik, nem precedens nélküli, és olykor tudat alatt is létrejöhet egy szerencsétlen együttállás, bár le kell szögeznem, a szakértői véleménnyel a hangulati hasonlóság elismerése mellett továbbra sem értek egyet."

Ahogy korábban a Jetleg és a YesYes, úgy most Petruska András is a popzenei körülmények áldozatává vált. Persze, senkinek nem kötelező popzenét írnia, de ha már a kommersz műfaj mellett köteleződik el valaki, akkor számolnia kell a hasonló eshetőségekkel.

Címkék: Pop

Curtis túl az elvonón

2019.02.16.
Kecskés István

Néhány héttel ezelőtt jelentette be Curtis a népszerű repper, hogy kábítószer problémái miatt elvonóra megy. Ma Facebook poszttal jelentkezett – túlesett a rehabon.

„Egy teljesen új ember lettem” – írja a zenész. Emlékezetes tavalyi ügy volt, hogy Majka egy koncert előtt rúgta ki a közös bandából az egykori újpesti focistát, s akkor mondta el a nagyvilágnak, hogy partnere kábítószer-problémákkal küzd. Hónapokon át tartó tagadás után aztán január 9-én jelentette be, hogy hat hétig nem lesz elérhető, mert „ezen a héten befekszem egy rehabilitációs központba ,hogy újra az igazi Curtist kapjátok( a januári fellépéseket ,holnap lemondom). UI:Szeretlek Petike és mindenben igazad volt.”

A hat hét eltelt, s Curtis – ahogy fogalmaz – befejezte a méregtelenítő programot. 

Ha ez volt az ára annak, hogy végre magam lehessek, bármikor szó nélkül újból nekivágnék!
Nagyon sokat hibáztam, azt éreztem ez az utolsó lehetőségem... a karrieremben, a magánéletemben egyaránt. Eszemágában sincs szent beszédet tartani, viszont ha egy tanácsot megfogad tőlem az a rengeteg ember aki írt nekem,hogy akár ilyen, akár másfajta problemával, szenvedélybetegséggel küzd. Merje felismerni magában,és ne féljen lépni! Addig tegye meg amíg nem késő! Ezúton is, Köszönöm azoknak akik hittek bennem és kitartottam mellettem!

A kérdés már csak az, hogy összeáll-e újra az utóbbi évek legsikeresebb zenei formációja, vagyis újra jönnek-e a Majka-Curtis közös fellépések. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?