Blogolj!
Robbie Williams az új Elvis Presley?

Robbie Williams az új Elvis Presley?

2019.12.07. | blogstar

Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13. listavezető albumát is sikerült elkönyvelnie.

Tovább
26 év után újra Budapesten koncertezik az Aerosmith

26 év után újra Budapesten koncertezik az Aerosmith

Tovább
A Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

A Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

Tovább

Meghalt Karel Gott

2019.10.02.
Kecskés István

A 80 éves énekes kedden éjszaka hunyta el – közlte a Welt.

Karel Gott egy generáció kedvence volt Csehországban – akkor még Csehszlovákiában. Néhány héttel ezelőtt maga jelentette be, hogy mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amelyből leukémia alakult ki.

Karel Gott hazájában nagy népszerűségnek örvendett, de az egész keleti blokkban ismerték és elismerték. A retro korszak beköszöntével ismét nagyobb figyelmet kapott. Legismertebb dala a Lady Karneval. 

Leukémiával küzd Karel Gott

2019.09.12.
Dorogi László

A legendás cseh táncdalénekes korábban legyőzte a rákot, most leukémiával kezelik egy prágai kórházban.

A 80 éves cseh poplegenda közösségi oldalán jelentette be, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelés ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött.

Gott elmondta, ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát, de a média képviselőitől azt kérte, tartsák tiszteletben a privát szféráját.

A táncdalénekesnél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, abból sikerült kigyógyulnia, de nagyon legyengült az immunrendszere. Júliusban le is kellett mondania nyolcvanadik születésnapja alkalmából szervezett koncertjét egy tüdőgyulladás miatt.

Gott nevét az 1968-as Euróvíziós Dalfesztiválon ismerte meg a közönség, akkor Ausztria színeiben indult el, ugyanis Csehország nem vett részt a versenyen. A rajongókat azonnal lebilincselte hangja és különleges kisugárzása, legnépszerűbb dalát a Lady Karnevált Korda György magyarul is feldolgozta.

Címkék: Pop

Újra megdörren a tengerentúlon Mennyország Tourist

2019.09.09.
Dorogi László

Egy Hollywood-i és egy San Fransiscó-i koncerttel ünnepli 30 éves születésnapját a Tankcsapda. A debreceni rockcsempészek nem mennek üres kézzel Amerikába, viszik magukkal a Junkiest is.

Fotó: Blikk

Október elején magyaros dallamok csendülnek fel egy igazán legendás Los Angeles-i klubban. A helyről csak annyit érdemes tudni, hogy olyan zenekarok pályafutása indult innen, mint a Metallica, a Mötley Crüe vagy éppen a Guns N'Roses, szóval nem a kisgyerekek játszótere ez, de a Tankcsapda már nem először áll majd fel a színpadára.

Lukács Lászlóék október 5-én játszanak a Whisky a Go Go-ban, előtte egy nappal pedig San Fransiscóban csapnak a húrok közé. Az amerikai túra apropója nem más, mint az, hogy a Tankcsapda idén ünnepli harmincadik születésnapját, ám Fejes Tamás dobos az Indexnek elmondta, nem szeretnének mindig nagyobb és nagyobb felhajtást az ünnepi koncertek köré, ezért döntöttek most egy különleges klubkoncert mellett.

A Tankcsapda 2015-ben már turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában, majd 2017-ben is adtak koncertet Torontóban és New Yorkban is, idén tehát már harmadik alkalommal lépnek fel a tengerentúlon. Nem úgy a Junkies, akik szintén Lukácsékkal tartanak az USA-ba. Szekeres András zenekara is szép évfordulóhoz érkezett, ők 25 éve nyomják a rock and rollt, de ők például még sosem koncerteztek az Egyesült Államokban.

A Los Angeles-i bulihoz egyébként a Rómeó Vérzik is csatlakozik, szóval az amerikai magyarrock rajongók igazán el lesznek kényeztetve.

Címkék: Rock

Ozzy Osbourne egy genetikai mutáns

2019.08.15.
Dorogi László

Mindenki kedvenc denevérfej leharapó metálikonja évtizedeken keresztül pusztította szervezetét különböző drogokkal, alkohollal és cigarettával. Most kiderült, hogyan élhette túl.

Fotó: Getty Images

Még márciusban írtunk arról, hogy a heavy metal földi helytartójának hetven éves korára végre benőtt a feje lágya és végleg felhagyott az önpusztítással: megszabadult a drogoktól, az alkoholtól, a cigarettától és minden káros szenvedélyétől, ma már teljesen tiszta életet él.

Ozzy hetven éves korára hagyott fel az önpusztítással

A heavy metal földi megtestesítője egy interjúban árulta el, hogy már nem fogyaszt drogokat, nem iszik alkoholt és a cigit is letette. Február elején még arról lehetett olvasni, hogy egy influenza szövődményei miatt kórházba került Ozzy Osbourne, a Black Sabbath legendás frontembere, s ekkor bizony nagyon sokan komolyan elkezdtek aggódni a heavy metal ikon egészségéért, sőt, még arról is lehetett hallani, hogy néhány napig nem tudott magától lélegezni, csak gépek segítségével.

Mondjuk, alapvetően az is valóságos csoda, hogy semmi nem ragadta még magával Ozzy Osbourne-t a túlvilágról, de ez egyáltalán nem biztos, hogy a véletlen, vagy a vakszerencse műve. Az Indiana Egyetem egyik gyógyszertannal, genetikával és mikrobiológiával foglalkozó professzora, Bill Sullivan ugyanis frissen megjelent, Pleased To Meet Me című könyvében genetikai mutánsnak nevezi Ozzy-t. Miért?

A massaxhusetts-i egyetem humán genommal foglalkozó társasága 2010-ben kereste meg a Black Sabbath énekesét, hogy megfejtsék, mi lehet "váratlanul hosszú" életének titka, és bizony tudományos bizonyítékot találtak arra, hogyan élhette túl az évtizedeken keresztül tartó súlyos drog- és alkoholfogyasztását.

A kutatók megállapították, hogy mindenki kedvenc denevérfej leharapójának magas a toleranciája a drogokkal és az alkohollal szemben, méghozzá egy példátlan genetikai mutációnak köszönhetően. Sullivan professzor szerint az is a génvariánsokkal magyarázható, ha valaki édesszájú, vagy a kávé megszállottja, de a gének határozzák meg az alapvető érzelmeinek, a szexuális vonzerőt, vagy akár a politikai irányultságot is.

Szóval fény derült a nagy titokra: Ozzy Osbourne egy mutáns, akinek nem más a küldetése, mint az, hogy a lehető legjobban megtisztítsa a világot az alkoholtól és a drogtól. Szerintünk meglehetősen jó munkát végzett a már nyugdíjba vonult szuperhős.

Címkék: Heavy metal, Rock

Nemcsak pazar koncertet adott, de ultrajófej is volt a Foo Fighters

2019.08.14.
Dorogi László

Dave Grohl és bandája fantasztikus koncerttel zárta le az idei Sziget Fesztivált, a buli befejezéseként pedig egy életre szóló élményt adtak ajándékba egy kerekesszékes srácnak.

Fotó: Index

A rockzene kedvelőinek aligha kell bemutatni a Foo Fighterst, a banda az elmúlt két évtizedben olyan legendás dalokat adott a rajongóknak, mint a The Pretender, a Best of You, vagy éppen az Everlong, de a lista a végtelenségig folytatható tetszés és ízlés szerint, így ebbe most nem is mennék bele jobban.

A Nirvana korábbi dobosának bandája elképesztő bulit rittyentett kedd este a Sziget Fesztiválra, mondhatnánk, ettől tökéletesebb fesztiválzárást nem is lehetett volna elképzelni.

A koncert nemcsak a remek zenéről marad azonban emlékezetes a közönség számára, ugyanis Grohl ismét bebizonyította, azon túl, hogy kiváló zenész, kiváló ember is. A frontember már éppen az utolsó számot konferálta fel, amikor meglátott a közönségben egy magasba emelt kerekesszékes fiút. Egy pillanatig sem habozott, azonnal felhívta a színpadra, hogy onnan hallgathassa meg az Everlongot, ezt követően pedig a gitárját is odaadta neki és a srác rituálisan a földhöz vághatta, ahogy azt Grohl is szokta tenni a koncertek végén.

Ettől jófejebbek már aligha lehettek volna.

Címkék: Rock

Több tényező is közrejátszott a Szigetes pánik kialakulásában

2019.08.08.
Dorogi László

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, hatalmas tömeg gyűlt össze szerda este a popsztár Ed Sheeren Szigetes koncertjére, s akadtak olyanok, akik - fogalmazzunk finoman - nem feltétlenül élvezhették felhőtlenül kedvencük előadását. A gigantikus embertömegben néhány helyen pánikhangulat tört ki, s akadtak olyanok is, akiknek az italos pultokba kellett bemenekülniük a tömeg nyomása elől.

Majdnem tragédia történt tegnap a Szigeten

Óriási pánik alakult ki tegnap a nagyszínpadnál, amikor a teltházas Ed Sheeran koncerten a hömpölygő tömeg oldalra szorult és gyakorlatilag egymáshoz paszírozódtak az emberek. Csak a pultosok lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt tragédia, elkezdték áthúzni a bárpultok mögé rosszul letteket.

Ed Sheeren koncertjét egyébként 60 ezer(!) ember tekintette meg a fesztiválon, ez pedig brutális szám, ugyanakkor Benis Dániel, a Sziget műszaki vezetője az Indexnek elmondta, a Nagyszínpad előtti tér összesen 2,2 hektáros, a szervezők szerint pedig pontosan 60-65 ezer ember "befogadására" alkalmas, tehát papíron bár kimaxolta a fesztivál a szerdai nap kapacitását, nem voltak többen a megengedettnél, biztonságosnál.

A Sziget napi maximális kapacitása egyébként 95 ezer ember, ennyien férnek el biztonságosan a fesztiválterületen a különböző színpadok és sátrak erdejében, tavaly a hét nap alatt összesen 565 ezer ember fordult meg a fesztiválon, ami átlagosan napi 80 ezer fesztiválozót jelent, ebből három nap is telt házas volt - ez egyébként rekordlátogatottság a fesztivál történetében.

A Sziget szervezői arról tájékoztatták az Indexet, hogy a Nagyszínpad előtti területet bővítették tavaly óta, és a főbb gyalogos útvonalakat is szélesítették, hogy a fesztiválozók kényelmesebben tudjanak közlekedni akkor is, ha tömeg alakul ki, de a szerda esti pánikhangulat kialakulásához hozzájárulhatott az is, hogy a Nagyszínpad előtti tér fizikailag mégsem bír el annyi embert, mint azt a szervezők gondolják.

Benis Dániel elmondta, három oka lehetett annak, hogy szerda este pánikhangulat alakult ki Ed Sheeran koncertjének idején: egyrészt akadnak olyan emberek, akik alapvetően nem érzik magukat biztonságban nagy tömegben és ennek hatására nyugtalanul viselkednek, másrészt a vörös hajú popsztár olyan embereket is bevonzhat koncertjeire, akik egyébként nem rutinos fesztiválozók, tehát nem voltak még ilyen nagy közönségű koncerten. Harmadrészt pedig a hőség, a magas páratartalom is hozzájárult ahhoz, hogy egyes emberek szélsőségesen viselkedjenek és pánikot keltsenek.

Benis hozzátette, a Nagyszínpad előtti tér befogadóképessége nem csak a terület, hanem az oda és onnan elvezető utak keresztmetszetének a függvénye is, miközben szigorú katasztrófavédelmi sztenderdeknek kell megfelelniük, s bár az elmúlt három évben számos fejlesztés történt ezen a téren - sok utat nyilvánítottak menekülési útvonallá többek között -, a fesztiválról kifelé tartó tömeg egy ilyen koncert után még mindig elkerülhetetlen.

Címkék: fesztivál

Igazi tulok! A wc-n ülve ünnepelte meg a Billboard csúcsdöntést Lil Nas X

2019.07.30.
Ragnar Volarus

Lil Nas X amerikai rapper Old Town Road című dala megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját: 17 hete áll első helyen az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistán.

Ezzel a rapper egy 24 éves rekordot döntött meg. Mariah Carey és a Boyz II Men 1995-ös slágere, a One Sweet Day 16 héten át uralta a listát. 2017-ben Louis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber közös dala, a Despacito szintén ennyi ideig állt az első helyen. A Billboard-slágerlisták 61 éves történelmében eddig egyetlen dal sem töltött 16 hétnél többet az első helyen a minden műfajt vegyítő Hot 100-as listán.

És mi a műfaj? Igazi amerikai keverék, hiszen a country és a rap keveredik benne. Tulajdonképpen garantált volt a siker. Bár a sláger fogadtatása márciusban még ellentmondásos volt, a Billboard ugyanis eltávolította countrylistájáról azzal az indokkal, hogy nem eléggé "countrys".

A country-rap Old Town Road eredetileg szólódal volt, de a 20 éves Lil Nas X mellé Billy Ray Cyrus countryénekes - Miley Cyrus, alias Hannah Montana énekesnő apja - is betársult, a közreműködés pedig meghozta a sikert.

Az Old Town Road a rapper debütáló, 7 című albumán jelent meg, mely a Billboard 200-as albumlistáján a 2. helyre került a hónapban.

Lil Nas X - polgári nevén Montero Lamar Hill - igazán különös módon örült a sikernek. Cowboykalapban posztolt magáról egy mellékhelyiségben, miközben a dalra táncolt. "Szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a pillanatot" - mondta. 

Mariah Carey az Instagramon küldte jókívánságait a rappernek egy fotóval, melyen egy fáklyát nyújt át Lil Nas X-nek.

"Wow, köszönöm Mariah! Egy legenda vagy, egy ikon. Nagyon örülök az elismerésnek" - írta válaszul a rapper.

Röviden Justin Bieber is gratulált, mert ő ennek a közelébe sem jut soha. 

Gratulálunk a kooperációnak a rekordhoz, de felhívnánk a figyelmüket a videoklip nézettségekre is. Az Old Town road jelenleg nem éri el a 250 milliós nézettséget a népszerű videómegosztón. A Despacito meg már elhagyta a 6,3 milliárdot is. Na ki a király? Hallgassuk is meg, szinte már el is felejtettük.

Kidurrant a tesztoszteronlufi a FEZEN Fesztiválon

2019.07.28.
Dorogi László

Botrányosan ért véget a székesfehérvári FEZEN. A fesztivál utolsó napján a fesztiválterületre is lecsapott a vihar, sokan kerestek a nagyobb sátrakban menedéket, de nem mindenkinek sikerült ezt kulturáltan megoldania.

Fotó: rockstation.blog.hu

Elsőként az Index számolt be arról vasárnap, hogy jókora balhé vetett véget az idei FEZEN Fesztiválnak Székesfehérvárott, ugyanis az utolsó estén tömegverekedés alakult ki az egyik sörsátorban. Erre azért kerülhetett sor, mert az egész országon átvonuló szombat esti vihar a fesztiválterületet sem kímélte, ezért nagyon sokan szerettek volna egyszerre az egyik fedett sátor alá menekülni a szakadó eső elől.

Az Index információi szerint 15-20 ember keveredett verekedésbe a tömegben, állítólag a biztonságiak kezdték el az embereket kilökdösni az esőre a csurig megtelt sátorból. A fesztivál szervezői a FEZEN Facebook-oldalán közölték, valóban történt verekedés, mert "kb. 15-20 fő, viselkedni nem tudó látogató" összeverekedett a fesztivál területén, de a hivatalos kommünikében nem esik szó a biztonsági személyzetről.

A szervezők információi szerint komolyabb személyi sérülés nem történt, a rendőrségi meghallgatások jelenleg is zajlanak, közölték továbbá, hogy a rendőrséggel együtt a fesztivál leállítása mellett döntöttek szombat este.

Idén meglehetősen sok probléma merült fel a fesztiválon, a második napon kigyulladt egy ételes bódé, a Cradle of Filth zenekar fellépését el kellett törölni, mert a banda tagjai Angliában ragadtak egy reptéren, de az utolsó, viharral tarkított napon is elmaradt több meghirdetett koncert, többek között az amerikai Ignite sem tudott zenélni.

Ez persze még mindig nem akkora tragédia, mint amilyen egy brooklyn-i utcabálon történt, ahol lövöldözés tört ki, aminek következtében tizenegyen megsérültek egy férfi pedig meg is halt.

Címkék: fesztivál

Videó: Paul Anka dalba foglalta Orbán Viktort

2019.07.10.
Kecskés István

Ilyen még nem nagyon volt: a Kongresszusi Központban fellépő Paul Anka átírta a My Wayt, amibe belevette a Balatont, a Hősök terét, a Szent István napot és Orbán Viktor miniszterelnököt.

A fellépés egy fogadás része volt, amelyre meghívták Orbán Viktort és feleségét, Lévai Anikót is. Paul Anka hamarosan önálló koncertet is ad Budapesten. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My Way - Special edition

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

Elhunyt az Irigy Hónaljmigy egyik alapítója

2019.07.08.
Kecskés István

Hosszantartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az IHM egyik alapító tagja. A gitáros 53 éves volt.

Rémes hír, egy szomorú történet vége. 

Ambrus Zoltán egyike volt annak a nyolc embernek, akik a kilencvenes évek legelején új színt hoztak a magyar zene világába. Az Irigy Hónaljmirigy úttörő volt a zenekarok parodizálásában, hiszen az együttes nemcsak átírta a szövegeket, hanem show-t is teremtett mellé, igazi felhőtlen szórakozást nyújtott a koncerteken. Tették mindezt úgy, hogy mindvégig közvetlen kapcsolatban álltak a rajongókkal, emberek maradtak. Ihattunk együtt egy sört a koncert előtt a fehérvári Bahnhofban, dumálhattunk a fellépések után. 

Aztán 2005-ben megtört valami. Ambrus Zoltán balesetet szenvedett, amit csodával határos módon túlélt, de a felépülése tíz évbe telt. Közben kilépett a zenekarból, elveszítette a házát, elhagyta a szerelme. Alkalmi munkákból élt, az éjszakában pultosként dolgozott. A Story magazinnak adott interjúban arról beszélt, hogy emberfeletti koncentrációra van szüksége ahhoz, hogy beszélni tudjon. 

Nem volt olyan időszakom, hogy szomorú lettem volna. A baleset óta nehezebben beszélek, ez lehet, sokaknak megtévesztő. Egyedül is jól érzem magam, és úgy tartom, soha nem szabad megállni, tovább kell lépni. Az ember minden helyzetben próbálja jól érezni magát

– nyilatkozta két éve a bulvárlapnak. 

Szomorú történet, amiben a fentiek szerint egyetlen ember nem kesergett soha. Ambrus Zoltán mindig jól akarta érezni magát és sosem akart megállni. Most megtette. Nekünk is nehéz továbblépni. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?