Blogolj!

Családi tragédiájáról mesélt a Nélküled szerzője

2019.11.28.

Nyerges Attila nem beszélt róla eddig, de most elmesélte, hogy milyen csapás érte alig húsz éves korában. 

Az Ismerős Arcok énekese nem rég hagyta el a kórházat, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta – egy motorbaleset után szétrobbant a lépe. Azt még talán ágyban fekve látta, ahogy négy gyermek énekelte legismertebb dalát a Puskás Aréna átadóján.

Nem lehet szavakkal leírni, mit éreztem aznap, amikor ezt hallottam. Pedig tíz évvel ezelőtt, amikor megírtam a dalt, eszembe sem jutott, hogy ekkora sikere lesz

– mesélte a Storynak Nyerges Attila.

A betegségével kapcsolatban elmondta a bulvárlapnak, hogy az utolsó pillanatban került a műtőasztalra, de köszöni szépen már jól van. Ellenben volt olyan tragédia az életében, amit sisem hever majd ki: alig volt húszéves, amikor elveszítette háromesztendős kisfiát. 

Az a borzalom kettétörte az egész életemet. Szegény fiam agyhártyagyulladást kapott, amit nem tudott leküzdeni...

– elenítette fel a tragédiát az énekes, majd hozzátette: fia halála talán megelőzhető lett volna, ha elviszi védőoltásra.

A súlyos csapást akkori házassága is megsínylette, korábbi partnerével elváltak. Harmadik feleségével, Dorkával, korábbi gimnáziumi iskolatársával viszont megvan a közös hang. Dorka lánya, Dominika Bruges-ben él, Attila fia, Bálint Ausztriába, a lánya pedig Görögországba költözött. Attilának már két unokája is született, ám őket – a földrajzi távolságokból adódóan – ritkán látja, sőt a kisebbikkel személyesen még nem is találkoztak.

Négy év után visszatér Budapestre a Billy Talent

2019.11.25.

Nyáron ismét Budapesten csap a húrok közé a népszerű kanadai punkrockformáció, a Billy Talent; az együttes 2020. június 14-én lép ismét a Budapest Park színpadára.

Amerikai Zenei Díjak: Taylor Swift megdöntötte Michael Jackson rekordját

2019.11.25.

Átadták az idei Amerikai Zenei Díjakat (AMA), a vasárnap esti Los Angeles-i ceremónián Taylor Swift  - Amerika egyik ügyeletes kedvence - letaszította a több évtizedes trónjáról Michael Jacksont, ugyanis az énekesnő 25. trófeáját is bezsebelte, ezzel pedig megelőzte a pop királyát, akinek 24 díja volt.

Otthagyja az Ignite-ot a leghíresebb magyar punk-rocker

2019.11.25.
Dorogi László

Téglás Zoli fantasztikus zenei karriert épített fel az elmúlt évtizedekben, nevét a globális rockzenei körökben igen jól ismerik. Huszonöt év elteltével azonban most úgy döntött, ki szeretne szakadni a mókuskerékből, ezért kiszáll az Ignite zenekarból.

Fotó: HammerWorld

Az énekes egyelőre nem hagy fel teljesen a zenéléssel, viszont több időt szeretne családjával eltölteni. Döntését Instagramon jelentette be:

"Azzal kezdeném, hogy szeretném megköszönni az Ignite rajongóknak az elmúlt 25 évet. Mindenkinek, aki beengedett az életébe azokon a dalokon keresztül, amiket énekeltem és azon a zenén keresztül, amit írtam. Megtiszteltetés és kitüntetés volt játszani mindannyiótoknak. Nehéz szívvel jelentem be, hogy kilépek az Ignite zenekarból. Mostantól a figyelmem az állatok mentésére, filmekre és egyéb zenei utazásokra összpontosul. Remélem, hogy az Ignite továbbra is turnézni fog, és új lemezeket készít egy új énekessel, új energiával. A legjobbakat kívánom nekik. Köszönöm a szeretetet és a kitartásotokat ennyi éven keresztül. Még találkozunk a jövőben. Csókolom, Magyarország!"

- írta közösségi oldalán az ötven éves zenész, aki az Index megkeresésére elmondta, van még hat lekötött koncertje a zenekarnak a következő év első hónapjaiban, ezeken még ott lesz, az utolsó buli stílszerűen Kaliforniában lesz.

Téglás igazi vándormadár, az Ignite zenekar frontembereként Veresegyház és az Egyesült Államok között ingázott. Legutóbb Zoli Band nevű zenei projektjének legújabb szüleményét tárta a nagy világ elé, ez a formáció egyébként régebb óta létezik mint az Ignite. Egy ideig a legendás punkzenekar, Pennywise énekese is volt, de zenélt együtt a szintén kultikus Misfitsszel is.

Évek óta aktívan foglalkozik pelikánok mentésével, a jövőben szeretne még több energiát fordítani az állatvédelemre, no meg persze családjára is. A zenész az Indexnek azt is elmondta, hogy a Zoli Band formáció januártól új néven folytatja tovább, de szerinte az Ignite sem fog feloszlani, mert már több énekescserét is átélt a zenekar.

Címkék: Rock

Coldplay - Everyday Life (videó)

2019.11.22.
Ragnar Volarus

Ma jelent meg a Coldplay legújabb stúdióalbuma, az Everyday Life, amit különleges módon ünnepel az együttes. Pedig annyira nem lenne okuk örülni, hiszen a lemez már közel 10 napja elérhető a torrentoldalakon. De Chris Martinék ezek szerint tudják, hogy rajongóik ennek ellenére is megveszik az albumot.

Az új zenekari fotónak igazi retró hatása van. Direkt, mert a borítót a Coldplay gitárosának, Jonny Buckland-nek nagyapja, és az ő zenekarának egy 1919-es fotója inspirálta

Ami kicsit újra olyan hangzást hozott mint a régi Coldplay. Akarva akaratlan minden együttes stílusa változik némileg az évek során, és ebben a brit zenekar sem különbözik a többitől. A rajongók ezt többször sérelmezték, de talán most még a fanyalgók is visszavehetnek kicsit a morgásból. Mert ez tényleg visszahoz valamit a korábbi időkből. És ugyanakkor sokkal többet ad.

Mert itt bizony széles palettán mozog az együttes. A Broken (nem is) kicsit gospeles hangzású, az Arabesque a 70-es évek funk zenéi között is toplistás lehetett volna, amihez Femi Kuti szaxofonjátéka ad igazi varázst. Ráadásul Stromae is közreműködik a dalban, és olyan füstös hangon énekli a francia szöveget, hogy tényleg megcsap minket a klubok ködös hangulata. A Daddy olyan szívszorító ballada, amit nem lehet nem könnyes szemmel hallgatni, már a témája miatt sem, de a dallamok csak tovább erősítik a varázst. Az Orphans több szempontból is különleges, egyrészt Martin 13 éves fia Moses is a szerzők közt szerepel, másrészt a szíriai háború árváíról szól a dal. A Champions of the World pedig mintha talán az egyik legjobb albumukról, a Viva la Vida-ról indulna hódító hadjáratra a fülünk irányába.

Szó mi szó, bitang jól sikerült ez a lemez! Érdekes módon már elsőre hallgatva is olyan mint ha ismernénk. Pedig nem arról van szó, hogy a Coldplay önmagát ismételné. Egyszerűen utat talál a fülön át a szívünkbe, és a zsigereinkben visszahangzik tovább. 

Chris Martin talán az az énekes, akinek tényleg két szíve van. Az egyik a vért pumpálja, a másik pedig a belőle áradó muzsikát. És bár minden album után azt nyilatkozza, ez volt az utolsó, most kicsit más a helyzet mint eddig. Mert az Everyday Life után tényleg abbahagyhatnák, hiszen rég írtak ennyire jó dalokat, mondhatnánk a csúcson vonulnának vissza. Ugyanakkor most ismét olyan úton járnak, hogy nagy kár lenne, ha most hagynák abba.

És mi az a különleges mód, ahogy ünnepelnek? Ahogy megírtuk, környezetvédelmi okokból nem indulnak turnézni az új lemezzel.

Környezetvédelmi okokból nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay

Egy igen szokatlan bejelentéssel lepte meg a rajongóit a Coldplay, ugyanis a brit zenekar úgy döntött, hogy n em indul lemezbemutató turnéra, mert túl aggasztónak tartják koncertjeik környezetre mért hatását. Kell egy kis idő, hogy megvizsgáljuk, hogy lehetnének egy turnénak kedvező hatásai a környezetre - nyilatkozta Chris Martin a banda frontembere a BBC-nek.

Cserébe viszont két koncertet adnak Jordániában, amit az album megjelenésének napján - azaz ma, november 22-én - az interneten is közvetítenek. Az egyiket napkeltekor, a másikat napnyugtakor. Merthogy a friss album is "két részre van szedve": Sunrise és Sunset. 

A Sunrise itt már meghallgatható, de délután háromkor meghallgathatjuk a lemez másik felét is. 

Címkék: Coldplay

Környezetvédelmi okokból nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay

2019.11.21.

Egy igen szokatlan bejelentéssel lepte meg a rajongóit a Coldplay, ugyanis a brit zenekar úgy döntött, hogy nem indul lemezbemutató turnéra, mert túl aggasztónak tartják koncertjeik környezetre mért hatását.

Kell egy kis idő, hogy megvizsgáljuk, hogy lehetnének egy turnénak kedvező hatásai a környezetre

- nyilatkozta Chris Martin a banda frontembere a BBC-nek.

A rajongóknak azért nem kell teljesen kétségbe esniük, hiszen az együttes nem mond le teljesen a koncertezésről pénteken Ammanban, Jordánia fővárosában lesz két fellépésük is, amit az interneten még élőben is nyomon követhetünk. Az egyiket napfelkeltekor, a másikat naplementekor tartják, az Everyday Life című albumuk két felét mutatják be. Az album egyébként pénteken fog megjelenni.

Martinék utoljára 2016-2017-ben voltak világkörüli turnén, akkor négy kontinensen összesen 122 koncertet adtak. A frontember azt is elárulta a turné lemondásával kapcsolatban, hogy nagyon csalódottak lennének, ha a következő turnéjuk nem lenne karbonsemleges.

Azért választottuk Jordániát, mert olyan helyet kerestük valahol a világ közepén, ahova általában nem jutunk el koncertjeinkkel

- magyarázta Martin.

A Coldplay a londoni Természettudományi Múzeumban is ad egy koncertet november 25-én, melynek az összes bevételét környezetvédelmi szervezeteknek ajánlják majd fel.

(Borító: magyarhang.org)

Búcsú után újra turnéra indul a Mötley Crüe

2019.11.19.

Bár a világhírű glam metal együttes már öt évvel ezelőtt végig tolt egy búcsúturnét a világ körül, most megint útnak indulnak.

Címkék: koncert, turné

16 év után újra fellép Paul McCartney a Glastonbury fesztiválon

2019.11.19.

A Glastonbury már eddig is a legmenőbb fesztiválok közé tartozott, és nemcsak az évről évre egyre erősebb zenei felhozatal miatt, hanem azért is, mert a közönség sorai között a világsztárok is szép számmal jelen vannak. Erre a szervezők most rátettek még egy lapáttál, ugyanis megszerezték Paul McCartney-t az egyik sztárfellépőnek.

Egy orvos és a közönség mentette meg a Depresszió debreceni koncertjét

2019.11.18.
Dorogi László

Meglehetősen nagy probléma egy zenekar frontemberénél, ha egyetlen hang sem jön ki a torkán egy-két órával egy buli előtt. Ilyenkor ráadásul már a koncertet sem lehet lemondani, különösen, ha napokkal előtte eladtak rá minden jegyet.

Fotó: Depresszió/Facebook

Pontosan ebbe a pokoli helyzetbe keveredett Halász Feri, a Depresszió zenekar frontembere, akinek egy szombati koncert előtt fuccsolt be a munkaeszközének számító torka. A gitáros-énekes Facebook posztban számolt be a szombati eseményekről, amelyek sokkal-sokkal rosszabbul is alakulhattak volna.

"Sajnos előfordul, hogy az influenzát én sem tudom elkerülni és betegen kell színpadra állnom. Mivel a torkom már eléggé megedződött az elmúlt 19 évben, és követem az ilyenkor megszokott protokollt, vagyis semmi bulizás, elég alvás, vitaminok, mézes tea, gyulladáscsökkentők, sok folyadék, ezért eddig mindig meg tudtam birkózni az ilyen helyzetekkel. A pénteki miskolci koncert rendben le is ment. Aztán jött a sokk. A debreceni hangbeálláson semmi hang nem jött ki a torkomon. Mivel a közönség jelentős része eddigre már feltehetően úton volt, ezért nem akartunk senkit sem cserben hagyni azzal, hogy lemondjuk a koncertet"

- írta a Depresszió frontembere a zenekar közösségi oldalán.

A banda végül azt a döntést hozta meg, hogy a rendelkezésükre álló összes eszköz segítségével megpróbálják megmenteni az estét, mindenféle gyógyszert sikerült beszerezniük egy közeli gyógyszertárból, ám a frontemberhez érkező orvos meglehetősen rossz híreket közölt a zenekar tagjaival, Halász Feri problémája ugyanis egyáltalán nem volt pitiáner apróság: tüszős mandulagyulladás egy kis gégegyulladással fűszerezve. A szteroidos gyulladáscsökkentő ellenére a koncert úgy kezdődött el, hogy a frontembernek egy hang sem jött ki a torkán, ám ekkor egészen különleges dolog történt.

"Ha van pokoli helyzet egy énekes számára a színpadon, akkor az mindenképpen az, ha egy ép hang nem jön ki a torkán. Az első pár dal sajnos így ment le. (...) Teljesen megértettük volna, ha a közönség csalódottan elindul a kijárat felé, de nem így történt. Olyan hangerővel üvöltötték a szövegeket, hogy ők lettek a leghangosabb közönség a Roncsbár (a koncert helyszíne - a szerk.) történetében. Nem vicc, igazoltan 116 decibelt mutatott a műszer. Közben elkezdett hatni a gyógyszer és, ha közel sem teljesen, de visszatért a hangom és valami elképesztően jó hangulatú bulizásba csapott át az este. Karrierem egyik legfelemelőbb színpadi momentuma volt azt megtapasztalni, hogy milyen lojális, megértő és jófej módon kezelte a közönségünk ezt a helyzetet"

- tette hozzá Halász.

A Depresszió másnap újabb posztban azt is elárulta, hogy készültek vészmegoldással is arra az esetre, ha Ferinek mégsem érkezett volna meg a hangja a koncert közben, Mong Máté, a Burnout zenekar énekese a színfalak mögött énekelte együtt a dalokat a frontemberrel, hogy ha kell, be tudják keverni a hangját.

Címkék: Heavy metal

Jövőre Budapesten lép fel a tinilányok egykori kedvence

2019.11.14.

Világkörüli turnéra indul Harry Styles, az egykori One Direction-tag és fővárosunkat is útba ejti.

Címkék: koncert, turné