3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma.
Blogolj!

Nem csak a húszéveseké a világ - 103 évesen került fel a brit slágerlistára Vera Lynn

Dorogi László

Nem mindennapi tettet hajtott végre a britek egyik legnépszerűbb közéleti személyisége, 103 évesen ismét felkerült a brit slágerlistára.

Fotó: The Conversation

Ezzel Vera Lynn lett minden idők legidősebb énekese, akinek sikerült új albumával beverekednie magát a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára - a legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével pénteken a lista 30. helyén debütált.

A BBC News beszámolója szerint 2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került. A lemez most a második világháború európai befejezésének 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét.

A brit közszolgálati televízió is közvetítette május 8-án az üres londoni Roal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Egyesült Királyságban, s az énekesnő azokat a második világháborús lelkesítő dalokat - többek között a The White Cliffs of Dovert és az A Nightingale San in Berkeley Square-t - adta elő, amelyekkel Vera Lynn tartotta a lelket annak idején a brit és a szüvetséges katonák millióiban. A koncerten Vera Lynn is "fellépett" virtuális duettet énekelt Jenkins-szel.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/94958/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?