3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma.
Blogolj!

McCartney és Lloyd Webber a leggazdagabb brit zenészek között

Persze nem elegáns dolog mások zsebében turkálni, de lássuk be, hogy szeretünk ezen csámcsogni, így a The Sunday Times-nak köszönhetően ezt most is megtehetjük.

Mint minden évben, a brit lap most is összeállította a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról szóló listáját.

A nemes egyszerűséggel csak Rich List-nek elnevezett lista a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről.

A teljes egészében vasárnap megjelenő Rich List 2020-ból kiválogatott, szerdán ismertetett zenei vagyonlistán az aktív zenészek és zeneszerzők rangsorát Sir Paul McCartney és Lord Lloyd Webber vezeti: a Beatles egykori basszusgitárosa és a világhírű musicalszerző vagyona az új összeállítás szerint jelenleg egyaránt  320 milliárd forintnak megfelelő fontot birtokol. Bár ez egy átlag embernek szinte felfoghatatlan összeg, Webber esetében ez bizony 20 millió fontos csökkenést jelent idén, McCartney esetében viszont 50 milliós a gyarapodás.

Az egykori Beatles-tagnál egy kicsit viszont faramuci a helyzet, mert vagyonát felesége, Nancy Shevell - egy hatalmas amerikai szállítmányozási dinasztia első számú, saját jogán is dúsgazdag társtulajdonosa - vagyonával összevonva számolják a Rich List összeállítói, de egyébként Paul McCartney a Rich List három évtizedes történetében többször is volt a leggazdagabb brit zenész, és már az első vagyonlistán szerepelt. 

Az első két hely tehát 800 millió fontot ér, viszont utána már igen nagy az ugrás, ugyanis például Sir Elton John a becslések szerint 40 millió fontos gyarapodással 360 millió fontot tudhat bankszámláján, és ez a negyedik helyre volt elég.

Őt követi az ötödik helyen Sir Mick Jagger, a Rolling Stones 77 éves frontembere, aki 10 millió fonttal 285 millió fontra növelte vagyonát. Jagger bandatársai közül Keith Richards 270 millió fonttal, Charlie Watts 165 millió fonttal, Ronnie Wood 95 millió fonttal szerepel az idei vagyonlistán.

A fiatal zenésznemzedék mezőnyét Rihanna vezeti, aki először szerepel az összeállításban, és a Rich List 2020 szerkesztői által 468 millió fontra becsült vagyonával a harmadik helyre került, vagyis rögtön maga mögé utasította Sir Elton Johnt is.

A 32 éves, barbadosi születésű énekesnő, aki tavaly költözött Londonba, az idei vagyonlista összeállítói szerint egyetlen év alatt 351,6 millió fontot keresett, de nem elsősorban dalaival, hanem igen sikeres, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságával, az LVMH-val közösen forgalmazott, Fenty Beauty márkanév alatt futó kozmetikai termékeivel.

A Rich List 2020 szerkesztői szerint mindazonáltal Rihannának minden esélye megvan arra, hogy ő legyen az első brit zenészmilliárdos.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/94791/pics/lead_800x600.jpg
leggazdagabb brit,lista,Paul McCartney
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?