Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Lélegzetelállítóan gyönyörű Varga Judit és Tandi Flóra Szomorú vasárnapja

Dorogi László

A nagy nyilvánosság számára eddig ismeretlen oldalát mutatta meg az igazságügyi miniszter, aki Tandi Flórával készített lebilincselő feldolgozást Seress Rezső Szomorú vasárnap című klasszikus sanzonjából.

Bevallom őszintén, sok mindenre számítottam ezen a borongós áprilisi vasárnap reggelen, de arra nem, hogy az igazságügyi minisztert látom majd egy videóban hegedülni. Arra meg aztán végképp nem számítottam, hogy ennyire képes lesz - így is - elvarázsolni, pedig ha tudom, hogy Varga Judit már harminc éve jó barátságot ápol a vonós hangszerek királynőjével, biztosan nem lepődöm meg.

Bátran állíthatjuk, Seress Rezső Szomorú vasárnapja 1933-as születése óta világhírnévre tett szert, számtalan előadó, zenész, énekes - vagy ahogy a példa is mutatja, politikus - dolgozta fel. Dallama, szövege megkerülhetetlen részét képezi az egyetemes zenetörténetnek, tényleg elmondható, hogy azon kevés magyar slágerek egyike, amely világhírűvé vált - olyan legendás előadók repertoárján is szerepelt Gloomy Sunday címmel mint Billie Holiday, Ray Charles, vagy Frank Sinatra.

A klasszikus darabnak számító sanzon Tandi Flórát is megihlette, ezért tavaly nyáron elérkezettnek látta az időt arra, hogy elkészítse saját, újragondolt verzióját.

"A Szomorú vasárnap hangulatát mindenképp egy erőteljes, klasszikus hegedűszólóval akartuk megerősíteni, ezért zenei producerem, Molnár Gábor vadonatúj hangszerelést készített a dalhoz egy különleges hegedűbetéttel. Az alkotófolyamat közben a menedzserem épp az érettségi találkozójára készült, és egykori gimnáziumi osztálytársát hívta meg ebbe a különleges zenei projektbe közreműködő művésznek. A hegedűn kiválóan játszó osztálytárs nem más, mint Varga Judit igazságügyi miniszter, aki örömmel igent mondott a felkérésre. A dalban egy eddig széles körben nem ismert tehetségét villantja meg"

- avatott be az énekesnő az alkotói folyamatok kulisszatitkaiba.

Varga Judit Facebook-oldalán osztotta meg a minden túlzás nélkül csodálatosra sikerült alkotást, s mint kiderült, nem véletlen, hogy ilyen könnyfakasztóan kel életre a hegedű a kezei között.

"A hegedű 30 éve az életem része. Megszámlálhatatlan emléket, élményt és barátságot köszönhetek a zenének. Hegedülni számomra egyet jelent a harmóniával. A vidám és keserédes dallamok egyaránt segítenek nehéz pillanatokban is elérni a lelki nyugalmat. Nagy örömet jelentett, hogy egy profi csapattal és egy elismert énekesnővel, Tandi Flórával zenélhettem még tavaly nyáron. Köszönöm a lehetőséget!"

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/93888/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?