3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma.
Blogolj!

One World: Together At Home - Lady Gaga megakoncertje meghódította a világot

Ragnar Volarus

Több mint 127 millió dollárnyi (41,5 milliárd forintnyi) adomány gyűlt össze a koronavírus-járvány elleni védekezésre. Az eredmény fenomenális, a Live Aid óta nem volt ekkora összefogás a zenészek között. Ha valaki lemaradt, ma este pótolhatja.

Lady Gaga igazi különleges jelenség. Minden tekintetben. Megjelenésében is, hangjáról nem is beszélve. De a hétvégi megakoncert, a One World: Together At Home is beállhat a sorba. 

A világraszóló koncertben több mint száz szupersztár működött közre, amelynek az volt a célja, hogy az egészségügyi dolgozókat ünnepelje és támogassa, illetve összefogásra buzdítsa az embereket a világjárvány elleni küzdelemben. Az énekesnő által összeállított műsorban a segítő szakmában dolgozó hősök saját, sokszor drámai és szívbemarkoló történeteit ismerhettük meg.

Az előadóművészek mindnyájan saját otthonaikban, videókoncert formájában mutatták be világszerte ismert slágereiket, egy civil szervezet, a Global Citizen és az Egészségügyi Világszervezet közös akciójának keretében. A műsort magyar idő szerint szombaton délután 4 óra és este 10 óra között sugározták a YouTube-on, de élő adásban közvetítette több ausztrál és új-zélandi tévétársaság.

Rég nem tapasztalhattunk ilyen méretű és jelentőségű összefogást a zeneiparban. Persze az előadók is felfogták, ők sincsenek teljes biztonságban, már több világsztár is megfertőződött a koronavírussal, és sajnos nem mindegyikőjük élte túl. A világ élvonalába tartozó előadók éppen ezért érezték fontosnak, hogy maguk is hozzájáruljanak a művészet erejével ahhoz, hogy összefogásra, türelemre és kitartásra buzdítsák a közönségüket.

Az akcióban részt vett többek között Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David és Victoria Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney, Alicia Keys, Amy Poehler, Awkwafina, Camila Cabello, Celine Dion, Ellen DeGeneres, Jennifer Lopez, LL COOL J, Lupita Nyong’o, Matthew McConaughey, Oprah Winfrey, Pharrell Williams, Sam Smith, Shawn Mendes, Taylor Swift, Usher vagy éppen Stevie Wonder.

Emiatt nem is egy csip-csup eseményről beszélünk, a koncert teljes időtartama a hat órát is meghaladta. A történelmi jelentőségű műsor házigazdái Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, valamint Stephen Colbert voltak.

A koncert himnuszát, a "The Prayer" című dalt Celine Dion, Andrea Bocelli, Lady Gaga, Lang Lang és John Legend közösen adják elő. 

A koncertet több tízmillióan követték nyomon világszerte. Sok egészségügyi dolgozó írt hozzászólást az egyes videórészletek alá, ahol kollégái nevében köszöni a művészek gesztusát.

A Global Citizen közleménye szerint már a koncert előtt dollármilliók érkeztek hozzájuk az adományozóktól, és röviddel éjfél előtt a Twitteren azt írták, hogy 127,9 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

A szervezet közölte, hogy az adományokból 51,1 millió dollárt (16,6 milliárd forintot) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Covid-19 szolidaritási alapjának utalnak, 72,8 millió dollárral (23,6 milliárd forinttal) pedig a járvány elleni küzdelemben résztvevőket segítik helyi és regionális szinten.

A magyar nézők április 19-én este az MTV-n este 8 órától, a Comedy Centralon este 11 órától, a Paramount Channelen éjfél előtt 10 perccel, valamint az RTL Spike-on este 7 órától követhetik figyelemmel a műsort magyar felirattal.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/93542/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?