3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma.
Blogolj!

Borzasztó hír a koncertre járóknak: 2021 őszéig nem nagyon lesznek bulik

Dorogi László

Egy amerikai szakértő szerint leghamarabb 2021 őszén lehet ismét biztonságos körülmények között koncerteket szervezni. Legalábbis az Egyesült Államokban.

Fotó: Pixabay

A Pennsylvaniai Egyetem bioetikusa, Zeke Emanuel szerint a gazdaság fokozatos visszaállítása és a szükséges távolságtartás fenntartása miatt az idén őszre, télre tervezett események megrendezése is nagyon korai lenne biztonsági szempontból az USA-ban, de Európában sem sokkal jobb a helyzet.

Sorra jelentik be a nívós - és kevésbé nívós - nyári fesztiválok törlését, a zenekarok, előadók pedig már korábban lemondták a tavaszi-nyári turnéik jelentős részét, amelyeket jobb esetben pótolnak a koronavírus-járvány lecsengését követően, rosszabb esetben nem.

A könnyűzenei fesztiválokat is térdre kényszeríti a koronavírus

A jelentős - és kevésbé jelentős - európai könnyűzenei fesztiválok szervezői sorra jelentik be a nyári dzsemborik törlését. A nagyobb hazai fesztiválok közül egyelőre még mind talpon, de csak idő kérdése, mikor esnek el. Kedden Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljának, a dán Roskildé nek a szervezői is bedobták a törölközőt és bejelentették: a koronavírus-járvány miatt idén elmarad a legendás "összejövetel".

Emanuel úgy véli, a gazdaság újraélesztését fokozatosan kell végrehajtani, ezért balga lépés lenne azt hinni, hogy a koncertszezon is azonnal újraindulhat a járvány visszavonulása után.

"Bizonyos építkezéseken, gyárakban, vagy irodákban, ahol meg lehet tartani a másfél-két méteres távolságot, már ésszerűbb hamarabb elkezdeni a munkát. A nagyobb rendezvényeket - konferenciákat, koncerteket, sporteseményeket - amikor azt mondják, hogy megpróbálják átszervezni 2020 októberére, nem tudom, hogy gondolják, hogy lehetséges megoldás lehet. Szerintem ezeknek kellene utoljára újraindulniuk. Ha reálisan gondolkozunk, akkor 2021 őszén lehet leghamarabb biztonságos körülmények között ismét koncerteket rendezni"

- vélekedett a szakember.

Ha szerencsénk van, Magyarországon nem kell ilyen sokáig várnia az élőzene rajongóinak, a Fishing on Orfű fesztivál szervezői például optimistán állnak a dolgokhoz és augusztus végére halasztották el az egyébként hagyományosan szezonnyitónak számító könnyűzenei rendezvényt, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig arra ösztökéli a honi fesztiválszervezőket, hogy - tekintve a külföldi fellépők visszamondásait és távolmaradását - igyekezzenek hazai fellépőkkel megrendezni a fesztiválokat a járvány lecsengését követően.

Hazai fellépőket támogató fesztiválokat részesítene előnyben a kormány

A vezérigazgató elmondta, hogy idén csak akkor lehet megtartani a hazai fesztiválokat, ha már biztonságban vagyunk. Jelen pillanatban teljes a bizonytalanság fesztiválszervezők és a fesztiválon fellépő művészek körében, hiszen nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani a járvány, így azt sem lehet tudni, hogy mely nyári fesztiválok lesznek megtarthatóak idén.

Címkék: koncert, koronavírus
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/93240/pics/lead_800x600.jpg
koncert,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?