Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Andrea Bocelli húsvéti koncert a milánói domból élőben? Ide vele!

Ragnar Volarus

A YouTube-on vasárnap este bárki élőben követheti Andrea Bocelli világhírű olasz tenor húsvéti koncertjét az üres milánói dómból. Nem akármilyen élményben lehet majd részünk.

A muzsika éltető erejére most mindennél jobban szükségünk van, és ki tudna ebből nekünk a legtöbbet adni? Ha van hang, melyet az angyalok is szívesen hallgatnak a mennyben, akkor az Andrea Bocellié. Húsvét alkalmából pedig egy koncertet kapunk tőle, melynek helyszíne is igen impozáns lesz, a milánói dóm. Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuelle Vianelli kíséri a koncerten, amelyen az Ave Maria és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzik.

A Bocelli: Music for Hope (Bocelli: Zene a reményért) című koncert magyar idő szerint vasárnap este 7 órakor kezdődik Bocelli YouTube-csatornáján (https://www.youtube.com/andreabocelli). Bocelli a fellépésért természetesen nem fogadott el honoráriumot.

"Nagyon örülök, hogy Andrea elfogadta a meghívásunkat"

- mondta el Giuseppe Sala, Milánó polgármestere. Hozzátette, hogy idén a koronavírus-járvány miatt mindenki számára más lesz a húsvét.

"Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét."

Bocelli közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében.

"Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek - akár hívő, akár nem - igazán szüksége van most"

- írta a világhírű operaénekes.

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/93042/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?