Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Elhunyt Bill Rieflin, a Ministry, az R.E.M., a King Crimson dobosa

Ötvenkilenc éves korában kedden elhunyt Bill Rieflin amerikai dobos. A zenész négy évtizedes pályafutása során olyan zenekarokban játszott, mint a Ministry, az R.E.M., a King Crimson, a Swans, a Nine Inch Nails vagy a KMFDM. A dobos halálát rákbetegség okozta.

A Rolling Stone magazin szerint Rieflin sokoldalú zenész volt, akit nemcsak kiváló dobosként tartották számon, több más hangszeren játszott. Számos együttesben szerepelt, sok esetben nem hivatalos tagként, hanem állandó közreműködőként.

Halálával egy nagyszerű művészt, egy érzékeny emberi lényt és a Ministry sikereinek szerves részét veszítettük el

- írta Twitteren a Ministry. Rieflin Al Jourgensen csapatának öt lemezén játszott, köztük az 1992-ben megjelent Psalm 69-on.

A dobos a nyolcvanas-kilencvenes években az indusztriális színtér egyik legfoglalkoztatottabb alakja volt, a Ministry mellett zenélt a Revolting Cocksban, a Pigface-ben, a KMFDM-ben, a Swansban és a Nine Inch Nailsben is. 2003-től az R.E.M. dobosaként dolgozott egészen a zenekar feloszlásáig, 2011-ig, három stúdióalbumon (Around the Sun, Accelerate, Collapse into Now) hallható a játéka. Játszott a Minus 5-val és Peter Murphy-vel is.

Ezt követően 2013-tól a King Crimson turnécsapatának állandó tagja volt, nemcsak dobosként, hanem billentyűsként is. Készített lemezt szólóban (Birth of A Giant - 1999), duóban Chris Cornellel (Largo - 2000) és trióban a King Crimson gitárosával, Robert Frippel, illetve Trey Gunnal (The Repercussions of Angelic Behaviour - 1999). Saját projektje volt a Slow Music (ebben Fripp mellett az R.E.M.-es Peter Buck volt a társa), Humans néven pedig Frippel és annak feleségével, Toyah Wilcox-szal muzsikált együtt.

(Borító: pitchfork.com)

Címkék: Bill Rieflin, gyász
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/92326/pics/lead_800x600.jpg
Bill Rieflin,gyász
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?