Blogolj!

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak is betett a koronavírus

Dorogi László

Azt már régóta tudjuk, hogy idén biztosan nem indultunk volna a dalfesztiválon, de szerdán kiderült, hogy a rendezvényt sem tartják meg.

"A bizonytalanság, amit az új típusú koronavírustól való félelem egész Európában okoz, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét is nehéz lépésre kényszerítette: nem rendezzük meg az idei dalfesztivált. A döntést a fellépők, a stábok, a rajongók, a nézők biztonsága érdekében, a Hollandiában, Európában és világszerte kialakult helyzet következtében született meg"

- írták hivatalos közleményükben az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői.

A dalversenyt az elmúlt 64 évben mindig megrendezték, ez az első alkalom, amikor törölni kell. A 2020-as dalfesztivált Rotterdamban rendezték volna meg, ugyanis a tavalyi versenyt a holland induló nyerte meg. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, mi hosszú idő után először nem vettünk volna részt a versenyen.

Jan Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál leköszönő versenyigazgatója elmondta, a holland szervezőkkel és a helyi közmédiával már azon dolgoznak, hogy 2021-ben meg lehessen rendezni az eseményt Rotterdamban.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/91982/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?