Blogolj!

Megvan az idei A Dal nyertes slágere

Idén sem maradhatott el A Dal című showműsor, és bár most nem volt akkora tétje a dolognak, hiszen nem indultunk el az Eurovízión, de nyertes dal így is született.

A szám címe nem más, mint a Mostantól, előadója pedig kapásból kettő is van: Rácz Gergő és Orosvai Reni. A duett ezzel megkapta az év magyar slágere címet és előadója 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét, valamint a páros a 2020-as Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is lett és felléphet a legnagyobb hazai fesztiválok, köztük a VOLT és a Strand színpadán.

A duónak hét ellenfele volt a szombaton megrendezett döntőben, ezek pedig a Fatal Error (Néma), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.), Ember Márk (Tovább), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), a Nene (Későre jár), és a Turbo (Iránytű) voltak. A versenyzők maguk dönthették el, hogy az eredeti hangszerelésben vagy akusztikus változatban adják elő dalukat.

Ha valakinek nem lennének ismerősek a nyertesek: Rácz Gergő Fonogram-díjas magyar zeneszerző, énekes, producer, Orsovai Reni egy középiskolában tanít ének-zenét, 2017-től a Székesfehérváron alakult Nene zenekarnak is tagja, amellyel szintén bejutott A Dal 2020 döntőjébe.

Címkék: A Dal
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/91494/pics/lead_800x600.jpg
A Dal
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?