Blogolj!

Kirúgták a Grammy-akadémia első női elnökét

Deborah Dugan több alkalommal is kritikával illette az akadémiát. Úgy tűnik, nem kellett volna.

A volt elnök már január óta volt kényszerszabadságon, a „két alapos és független vizsgálat” eredménye pedig mostanáig tarott, Dugannak mennie kell. Az indoklás nem tiszta, alkalmatlanságról és helytelen vezetői viselkedésről van szó, de konkrétum nem hangzott el.

Dugan sokak szemét szúrta, ugyanis megkérdőjelezte a Grammy-díjat odaítélő akadémia jelölési gyakorlatát és fellépett a zenei életben tapasztalt szexuális zaklatások és mérgező kultúra ellen.

Dugan már kinevezése után egyből erőteljes beavatkozást igért a szerinte nőkkel szemben diszkriminatív, általa „fiúklubnak” nevezett szervezetben. Számos példát hozott fel a szervezet helytelen működésével kapcsolatban, és egy alkalommal szexuális zaklatással vádolta meg a lemezakadémia vezető jogászát, amiről bejelentést is tett az egyenlő bánásmód hatóságnál.

Deborah Dugan hangsúlyozta, hogy a lemezakadémia említett vizsgálataiban sem a meghallgatása, sem az összeegyeztethetetlenséggel és szavazási szabálytalanságokkal kapcsolatos felvetései nem szerepeltek.

Közleményében úgy fogalmazott, a lemezakadémia működését ismerve nincs meglepve a fejleményen. Utalt arra, hogy tovább küzd majd a szervezet korrupciója ellen, a Grammy-szavazási eljárás megreformálásáért és a diszkriminatív szervezet elszámoltathatóságáért.

Dugan csupán öt hónapig töltötte be a lemezakadémia vezetői posztját januári eltávolítása előtt. A lemezakadémia még az ő elnöksége alatt jelentette be, hogy 2025-ig meg akarja duplázni női tagjainak számát 2500 további női tag felvételével.

Címkék: Grammy-díj
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/91249/pics/lead_800x600.jpg
Grammy-díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?