Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

A lány, aki megírta a világ legborzasztóbb számát és majdnem belerokkant

Dorogi László

Rebecca Black Twitter-csatornáján vallott a lelki csapásokról és a depressziójáról, amit egy buta kis dalocska okozott.

Fotó: Instagram

Egészen hihetetlen, hogy már kilenc év telt azóta, amióta Rebecca Black felrobbantotta az internetet Friday című számával. A nótáról sok mindent nem kell tudni, szimplán csak egy bugyuta, szétautotuneolt, réteg-gagyiság, mégis elképesztő indulatokat váltott ki a kibertársadalomból. Akkor még mindenki YouTube-on hallgatott zenét, és a közösségi média sem hálózta még `tán ennyire be az életünket, de azonnal mémek készültek az akkor tizenhárom esztendős lányka klipjéből. Aki nem ismerné a dalocskát, ne izguljon, nem ússza meg, megmutatom:

Nos, Black kisasszony nevét egy világ ismerte meg szinte néhány nap leforgása alatt, az a gyűlölethullám viszont, ami maga alá temette, egészen érthetetlen. Sok pocsék dalt gyártottak már a popipar történetében, de csak a szerencsétlen keveseknek adatik meg, hogy egy komplett nemzedék vezesse le rajtuk frusztrációját. Szegény Rebecca éppen ezen kevesek egyike lett.

Az énekléssel viszont nem hagyott fel, néhány hónappal ezelőtt jelent meg legújabb klipje, amihez egy a popzenei világ követelményeinek tökéletesen megfelelő dal is tartozik. Igazságos leszek, természetesen ezt is a hallgatók részére bocsájtom:

Rebecca az elmúlt években megjárta a poklok-poklát, erről pedig Twitter-bejegyzésében vallott kedden.

"Kilenc évvel ezelőtt, éppen ezen a napon került fel egy videoklip az internetre, ami a `Friday` című dalhoz készült. Azt kívánom, bárcsak visszamehetnék az időben, hogy beszéljek a tizenhárom éves énemmel, aki teljesen megszégyenítette magát és félt az egész világtól"

- írta az énekesnő.

Black azt is elárulta, a Friday berobbanása után gyakorlatilag rettegve járt iskolába, rendszeresen kajával dobálták meg őt és a barátait a sulimenzán és olyan durva negatív spirálba került egy szerencsétlen klip miatt, hogy 15 évesen már depresszióval küzdött. Néhány évvel később már nem volt olyan producer a zenei világban, aki hajlandó lett volna vele együtt dolgozni, de nem adta fel és minden nap igyekszik emlékeztetni magát arra, hogy minden nap egy új lehetőség.

Címkék: Pop
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/90353/pics/lead_800x600.jpg
Pop
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?