Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Visszatér a Heavan Street Seven, majd újra fel is szívódik

Dorogi László

A kétezres évek kultikus underground bandája négy és fél éve nem adott koncertet, idén viszont fellépnek a Fishing On Orfű fesztiválon, majd a Budapest Parkban is.

Fotó: rockbook.hu

A Heaven Street Seven, vagy ahogy a rajongók ismerik HS7 1995-ben alakult meg öt taggal. Dalaikat eleinte angol nyelven írták, első kizárólag magyar nyelvű számokat tartalmazó lemezüket az ezredfordulón adták ki Cukor címmel.

Bevallom, én magam sosem rajongtam az underground rockért, de a Hol van az a krézi srác?, a Márta, vagy a Dél-Amerika a mai napig szerepel különböző lejátszási listáimban. A Márta klipje például egészen zseniálisra sikeredett és kifejezetten sokat pörgették a zenei csatornák, amikor még divat volt a tévében zenét hallgatni.

A HS7 2007-ben nyert Fonogram-díjat, sőt, nemcsak itthon, de a határokon túl is sikeresnek számított, az ausztrál Church zenekarral jártak európai turnén, de játszottak előzenekarként az R.E.M. és a Radiohead előtt. A 2007-es év kifejezetten eredményesen sikerült a zenekar számára, hiszen Cannes-ban átvehették a Euaropean Breaktrhough Awardot, az MTV Europe, az EU és a MIDEM közös díját.

"Amit megcsinálhattunk együtt, azt megtettük, emiatt döntöttünk úgy, hogy befejezzük működésünket. A húsz közös év mindannyiunk számára életünk nagyon fontos része volt, gyakorlatilag folyamatosan aktív volt a zenekar. Nincs harag közöttünk, egyszerűen az ideális kreatív működést, amit mi elvárunk magunktól, azt így öten mostanáig tudjuk csinálni"

- mondta Szűcs Krisztián énekes-gitáros, miután a zenekar 2015-ben bejelentette feloszlását. A Heaven Street Seven utoljára 2015. augusztus 1-jén lépett utoljára közönség elé, éppen abban a Budapest Parkban, ahol idén augusztus 1-jén újra láthatóak és hallatóak lesznek, ám előtte még a Fishing on Orfű fesztiválon is fellépnek.

A két koncerten a hírek szerint a banda legismertebb, legkedveltebb muzsikái csendülnek majd fel, de mielőtt bárki beleélné magát a végleges visszatérésbe, el kell keserítenem: egyelőre csak erről a két koncertről lehet tudni hivatalosan, végleges visszatérés, új dalok írása nem szerepel a tervek között.

A Heaven Street Sevenben Szűcs Krisztián mellett Ábrahám Zsolt gitáron, Takács Zoltán billentyűs hangszereken, Németh Róbert basszusgitáron, Orbán Gyula pedig dobon játszik. A HS7 lemezei: Tick Tock No Fear (1995), Goal (1997), Budapest Dolls (1998), Cukor (2000), VOLT Fesztivál (Tavasz volt, 2001), Kisfilmek a nagyvilágból (2002), Szállj ki és gyalogolj! (2004), Tudom, hogy szeretsz titokban (2006), Jazz (2008), Dunabeat - 1995-2010 (2010), Felkeltem a reggelt (2012)

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/89311/pics/lead_800x600.jpg
Alternative Rock,Rock,underground
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?