Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Ezeket a karácsonyi dalokat utálják a legjobban a britek

Dorogi László

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen részét képezik az unalomig ismételt ünnepi tematikájú muzsikák. Az álmunkból felkeltve is fülünkbe csengő dallamok az agyunkra másznak az ünnepek végére, ez viszont sokkal inkább a kereskedelmi rádiók hibája, mint azt gondolnánk.

Ezek a szerzemények nem azért frusztrálnak minket, mert valójában rosszak, hanem egészen egyszerűen azért, mert a rádióadók már jóval karácsony előtt elkezdik a fülünkbe önteni az ólmot ezeket a muzsikákat. Angliában készült egy közvéleménykutatás, melyek a leginkább utált karácsonyi zenék, én pedig nem tehetek mást, mint hogy megosztom a kedves olvasóval ezt a listát, ezzel kívánva boldog és giccses zenében gazdag ünnepeket. Csalni nem ér, mindet kötelező végig hallgatni!

10. Andrews Sisters - Jingle Bells

Az egyik legismertebb karácsonyi dal 1961 óta ékesíti a karácsonyi ünnepeket. Ahogy azt majd a lista további helyezettjeinél is megfigyelhetjük, a Jingle Bells-nek is ezer és ezer feldolgozása született azóta. Ez lehet az egyik oka annak, hogy minden egyes évben újra és újra előkerül valamilyen formában. Annyit azért elöljáróban megjegyeznék, közel sem ez a lista legirritálóbb zenéje.

9. Santa Baby - Eartha Kitt

A lista legpatinásabb szerzeménye 1954-ben szakította át először a dobhártyákat az ajándékok csomagolása közben. Mondhatni, már a Grincs nagypapája is erre kérte meg a Grincs mama kezét - bár ez akkor még nem kifejezetten számított karácsonyi szokásnak...

8. Santa Claus is Coming to Town - Jackson 5

Michael Jackson neve nem feltétlenül kerül elő a legismertebb karácsonyi dalok felsorolásánál, de ha azt mondjuk, hogy Jackson 5 és Mikulás, talán már dereng valami. A fiatal popsztár testvéreivel együtt 1970-ben énekelte meg a télapó városba érkezését, a jó öreg nagy,szakállú pedig azóta is ennek a dalnak az ütemeire repül be az angolszász kéményekbe karácsonykor.

7. Baby It's Cold Outside - Tom Jones & Cerys Matthews

Az ötvenes évek klasszikusát sok férfi-nő páros feldolgozta már, Tom Jones és Cerys Matthews pechére a britek az ő verziójukat hallgatták már rongyosra, így felkerülhettek a rangsor hetedik helyére. Tudják, ez az a dal, amit tavaly betiltottak a brit rádiók, mert egyesek szerint hím soviniszta.

Látják, amit látni, hallják, amit hallani akarnak

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A metoo miatt eltűnhet a rádiókból egy ismert karácsonyi dal - olvasom az Indexen.

6. Fairytale of New York - The Pogues and Kirsty MacColl

A lista hatodik helyén érkezünk el egy valóban irritáló dalhoz, amit a The Pgoues és Kirsty MacColl hozott össze 1987-ben. Ezt a dalt legalább olyan nehéz végighallgatni, mint amilyen nehezen tudta kicibálni Mr. Bean a fejét a karácsonyi pulykából.

5. Last Christmas - Wham!

Nem kis meglepetésre csak a középmezőnyben találjuk George Michael és a Wham! unalomig ismételt örök klasszikusát. A Last Christmas minden egyes céges karácsonyi parti gyilkosa, amikor tizedik alkalommal is felcsendül, már tudjuk jól, hogy itt az ideje hazamenni.

4. Merry Xmas Everybody - Slade

A Slade örökzöldje 1973-ban látta meg a napvilágot és talán kissé furcsa, hogy ilyen előkelő helyezést foglal ebben a rangsorban, mert ha egyszer meghallgatjuk, tulajdonképpen nem is rossz. Annyira.

3. I Wish It Could Be Christmas Everyday - Wizzard

A Wizzard zenekar 1973 óta kívánja azt, hogy bárcsak minden egyes nap karácsony lenne, karácsony előtt egy hónappal jó eséllyel már minden nap. Ezzel sikerült is megszerezniük a brit karácsonyi zenéket utáló delikvenseknél a bronzérmet.

2. Do They Know It's Christmas? - Band Aid

Méltatlanul kevés szó esik Magyarországon a Band Aid Do They Know It's Christmas? című klasszikusáról, amely közel sem futott be akkora popkulturális pályát, mint ugyanabban az évben megjelent pályatársa. Bizony, a Band Aid legnagyobb pechje, hogy A Whammel szinte egy időben dobták piacra dalukat. Hát, nem ők nyertek. De legalább megelőzték a népszerűtlenségi versenyben George Michaeléket. Ez is valami.

1. All I Want for Christmas is You - Mariah Carey

Az All I Want for Christmas is You a karácsonyi dalok Rolls Royce-a, a világ legismertebb ünnepi dala. S mint ilyen, legalább annyira gyűlölik teljes szívükből, mint ahányan nem tudják elképzelni nélküle a karácsonyi előkészületeket. Amelyik banda még soha nem dolgozta fel ezt a számot, az nem is igazi zenekar.

Címkék: Karácsony
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/87966/pics/lead_800x600.png
Karácsony
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?