Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Négy év után visszatér Budapestre a Billy Talent

Nyáron ismét Budapesten csap a húrok közé a népszerű kanadai punkrockformáció, a Billy Talent; az együttes 2020. június 14-én lép ismét a Budapest Park színpadára.

A true rajongókon kívül nem biztos, hogy sokan tudják, de a zenekar eredetileg még Pezz nevű együttesként kezdte 1993-ban. A Benjamin Kowalewicz, Ian D'Sa, Jon Gallant és Aaron Solowoniuk által alapított formáció ugyan egyre jobban ismertté vált indie körökben, azonban a nagy áttörés még 2001-ben is váratott magára.

Ezek után a zenekar nevét Billy Talentre változtatták, majd hamarosan a Warner lemezkiadóhoz kerültek. Ekkor zenéjük is megváltozott, egyre inkább a keményvonalas punkrock felé húzott, majd 2003-ban megjelent első lemezük is. Második albumukkal pedig már több országban is a slágerlisták élére került, és világszerte 700 ezer példányt adtak el lemezből.

A Billy Talent eddig öt albumot jelentetett meg, és évtizedek óta járja a világot, már hazánkban is többször felléptek. A 2010-es és a 2017-es Sziget fesztiválon, 2013-ban a Volt Fesztiválon, 2016-ban pedig a Budapest Parkban koncerteztek.

(Borító: thestar.com)

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/86548/pics/lead_800x600.jpg
Billy Talent,Budapest,koncert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?