Blogolj!

Visszatér a kultikus USA-kritikus metálbanda

Dorogi László

A Rage Against the Machine 2011-ben adott koncertet utoljára, most a közösségi médiában öt 2020-as koncertdátumot is meghirdettek.

Fotó: JamBase

A közismerten baloldali és az Egyesült Államok kormányát élesen kritizáló alternatív metált - vagy nevezzük bárhogy - játszó banda az Instagramon jelentette be visszatérő turnéjának állomásait. A zenekar korábbi munkatársa, Wayne Kamemoto a Forbes megkeresésére megerősítette, a hír igaz, a RATM tényleg ismét színpadra áll 2020-ban.

A zenekart 1991-ben alapította Los Angelesben Zack de la Rocha frontember, Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgátors és Brad Wilk dobos. A banda műfaja nehezen behatárolható, a metal és rap elemek mellett funkos és rockos motívumok is megjelennek számaikban, de igazán egyedivé Morello szanaszét effektelt gitárjátéka teszi a dalokat.

A Rage Against the Machine nem először tér vissza a nyugdíjból, ugyanis 2000 és 2007 között már tartottak egy kis szünetet. Szövegeik élesen kritizálják az amerikai kormányt és az USA politikáját, kifejezetten háború ellenesek és nem egyszer égettek amerikai zászlót koncertjeiken, így az sem lehet véletlen, hogy jövő évi turnéjuk öt állomása is a mexikói határ közelében található.

Címkék: Nu Metal
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/85395/pics/lead_800x600.jpg
Nu Metal
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?