Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Kórházba került Takáts Tamás

Ragnar Volarus

Régóta rakoncátlankodik az énekes térde, de most a szokásosnál nagyobb a baj, mélyvénás trombózist kapott.

Takáts Tamás, a Karthago, a Senator, az East és a Takáts Tamás Blues Band zenészének lába még 42 évvel ezelőtt, 20 éves korában sérült meg, azóta időről időre bedagad, de most nem csupán erről van szó. A művészt ágyba parancsolták, pihennie és feküdnie kell, de őt az aggasztja inkább, hogy nem tudott szavazni.


"Régen vacakol a térdem, amikor 20 évesen vízipólóztam, egy edzésen foci közben megcsúsztam a vizes füvön, akkor sérült meg. Néhány évenként fáj, bedagad. Ilyenkor fáslizni szoktam, és bottal járok. Sajnos kiderült, hogy most a szokásosnál nagyobb a baj, mélyvénás trombózist kaptam. Csütörtökön kerültem a lakhelyem szerint területileg illetékes Nyírő Gyula Kórházba, ahol vérhígítót adtak, szigorú fekvésre ítéltek és figyelik, hogy a vérrög merre vándorol bennem" - nyilatkozta Takáts a Blikknek.

A zenész ugyanakkor nem a vérrög miatt aggódik, hanem mert a szigorú orvosi utasítás miatt nem tudott szavazni sem.

"A barátaimtól tudtam meg, hogy a mozgó urnát nekem kell kérnem. A feleségem kétszer is elment a szavazókörzetbe, ahol mindkétszer mást mondtak. Még dél előtt - ez a mozgóurna igénylésének végső határideje - e-mailben is jeleztem a megadott címen az igényemet. Majd felhívtam az Országos Választási Iroda ügyeleti számát, ahol egy másik telefonszámon elmondták: ha 800 méterrel arrébb lakom, akkor küldhettek volna urnát, de sajnos - a lakcímem miatt ugyan kerületi lakos vagyok - mégis kiesek a körzetből. Ha kiderül, hogy egy szavazaton múlott, hogy ki a polgármester, akkor jó, ha tudják: az enyém volt"

- mondta a zenész, aki a rendszerváltás óta kötelességének érzi, hogy szavazzon.

"90 óta, mióta a Takáts T. Blues Band és a demokratikus Magyarország létezik, mindig megyek! Előtte, míg egypártrendszerű szovjet-diktatúra volt, sosem mentem! "Persze, neked könnyű, mert érted már nem jön ki a rendőrség!", mondták a szüleim, anno. Mert értük még kijött, mikor "elfelejtettek" szavazni menni! Úgyhogy én meg tudom becsülni, hogy van több párt és én szabadon dönthetek!" - írta a Facebookon.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/84537/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?