Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Ozzy Osbourne egy genetikai mutáns

Dorogi László

Mindenki kedvenc denevérfej leharapó metálikonja évtizedeken keresztül pusztította szervezetét különböző drogokkal, alkohollal és cigarettával. Most kiderült, hogyan élhette túl.

Fotó: Getty Images

Még márciusban írtunk arról, hogy a heavy metal földi helytartójának hetven éves korára végre benőtt a feje lágya és végleg felhagyott az önpusztítással: megszabadult a drogoktól, az alkoholtól, a cigarettától és minden káros szenvedélyétől, ma már teljesen tiszta életet él.

Ozzy hetven éves korára hagyott fel az önpusztítással

A heavy metal földi megtestesítője egy interjúban árulta el, hogy már nem fogyaszt drogokat, nem iszik alkoholt és a cigit is letette. Február elején még arról lehetett olvasni, hogy egy influenza szövődményei miatt kórházba került Ozzy Osbourne, a Black Sabbath legendás frontembere, s ekkor bizony nagyon sokan komolyan elkezdtek aggódni a heavy metal ikon egészségéért, sőt, még arról is lehetett hallani, hogy néhány napig nem tudott magától lélegezni, csak gépek segítségével.

Mondjuk, alapvetően az is valóságos csoda, hogy semmi nem ragadta még magával Ozzy Osbourne-t a túlvilágról, de ez egyáltalán nem biztos, hogy a véletlen, vagy a vakszerencse műve. Az Indiana Egyetem egyik gyógyszertannal, genetikával és mikrobiológiával foglalkozó professzora, Bill Sullivan ugyanis frissen megjelent, Pleased To Meet Me című könyvében genetikai mutánsnak nevezi Ozzy-t. Miért?

A massaxhusetts-i egyetem humán genommal foglalkozó társasága 2010-ben kereste meg a Black Sabbath énekesét, hogy megfejtsék, mi lehet "váratlanul hosszú" életének titka, és bizony tudományos bizonyítékot találtak arra, hogyan élhette túl az évtizedeken keresztül tartó súlyos drog- és alkoholfogyasztását.

A kutatók megállapították, hogy mindenki kedvenc denevérfej leharapójának magas a toleranciája a drogokkal és az alkohollal szemben, méghozzá egy példátlan genetikai mutációnak köszönhetően. Sullivan professzor szerint az is a génvariánsokkal magyarázható, ha valaki édesszájú, vagy a kávé megszállottja, de a gének határozzák meg az alapvető érzelmeinek, a szexuális vonzerőt, vagy akár a politikai irányultságot is.

Szóval fény derült a nagy titokra: Ozzy Osbourne egy mutáns, akinek nem más a küldetése, mint az, hogy a lehető legjobban megtisztítsa a világot az alkoholtól és a drogtól. Szerintünk meglehetősen jó munkát végzett a már nyugdíjba vonult szuperhős.

Címkék: Heavy metal, Rock
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/82470/pics/lead_800x600.jpg
Heavy metal,Rock
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?