Blogolj!

Igazi tulok! A wc-n ülve ünnepelte meg a Billboard csúcsdöntést Lil Nas X

Ragnar Volarus

Lil Nas X amerikai rapper Old Town Road című dala megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját: 17 hete áll első helyen az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistán.

Ezzel a rapper egy 24 éves rekordot döntött meg. Mariah Carey és a Boyz II Men 1995-ös slágere, a One Sweet Day 16 héten át uralta a listát. 2017-ben Louis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber közös dala, a Despacito szintén ennyi ideig állt az első helyen. A Billboard-slágerlisták 61 éves történelmében eddig egyetlen dal sem töltött 16 hétnél többet az első helyen a minden műfajt vegyítő Hot 100-as listán.

És mi a műfaj? Igazi amerikai keverék, hiszen a country és a rap keveredik benne. Tulajdonképpen garantált volt a siker. Bár a sláger fogadtatása márciusban még ellentmondásos volt, a Billboard ugyanis eltávolította countrylistájáról azzal az indokkal, hogy nem eléggé "countrys".

A country-rap Old Town Road eredetileg szólódal volt, de a 20 éves Lil Nas X mellé Billy Ray Cyrus countryénekes - Miley Cyrus, alias Hannah Montana énekesnő apja - is betársult, a közreműködés pedig meghozta a sikert.

Az Old Town Road a rapper debütáló, 7 című albumán jelent meg, mely a Billboard 200-as albumlistáján a 2. helyre került a hónapban.

Lil Nas X - polgári nevén Montero Lamar Hill - igazán különös módon örült a sikernek. Cowboykalapban posztolt magáról egy mellékhelyiségben, miközben a dalra táncolt. "Szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a pillanatot" - mondta. 

Mariah Carey az Instagramon küldte jókívánságait a rappernek egy fotóval, melyen egy fáklyát nyújt át Lil Nas X-nek.

"Wow, köszönöm Mariah! Egy legenda vagy, egy ikon. Nagyon örülök az elismerésnek" - írta válaszul a rapper.

Röviden Justin Bieber is gratulált, mert ő ennek a közelébe sem jut soha. 

Gratulálunk a kooperációnak a rekordhoz, de felhívnánk a figyelmüket a videoklip nézettségekre is. Az Old Town road jelenleg nem éri el a 250 milliós nézettséget a népszerű videómegosztón. A Despacito meg már elhagyta a 6,3 milliárdot is. Na ki a király? Hallgassuk is meg, szinte már el is felejtettük.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/81869/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?