Blogolj!

Elhunyt az Irigy Hónaljmigy egyik alapítója

Kecskés István

Hosszantartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az IHM egyik alapító tagja. A gitáros 53 éves volt.

Rémes hír, egy szomorú történet vége. 

Ambrus Zoltán egyike volt annak a nyolc embernek, akik a kilencvenes évek legelején új színt hoztak a magyar zene világába. Az Irigy Hónaljmirigy úttörő volt a zenekarok parodizálásában, hiszen az együttes nemcsak átírta a szövegeket, hanem show-t is teremtett mellé, igazi felhőtlen szórakozást nyújtott a koncerteken. Tették mindezt úgy, hogy mindvégig közvetlen kapcsolatban álltak a rajongókkal, emberek maradtak. Ihattunk együtt egy sört a koncert előtt a fehérvári Bahnhofban, dumálhattunk a fellépések után. 

Aztán 2005-ben megtört valami. Ambrus Zoltán balesetet szenvedett, amit csodával határos módon túlélt, de a felépülése tíz évbe telt. Közben kilépett a zenekarból, elveszítette a házát, elhagyta a szerelme. Alkalmi munkákból élt, az éjszakában pultosként dolgozott. A Story magazinnak adott interjúban arról beszélt, hogy emberfeletti koncentrációra van szüksége ahhoz, hogy beszélni tudjon. 

Nem volt olyan időszakom, hogy szomorú lettem volna. A baleset óta nehezebben beszélek, ez lehet, sokaknak megtévesztő. Egyedül is jól érzem magam, és úgy tartom, soha nem szabad megállni, tovább kell lépni. Az ember minden helyzetben próbálja jól érezni magát

– nyilatkozta két éve a bulvárlapnak. 

Szomorú történet, amiben a fentiek szerint egyetlen ember nem kesergett soha. Ambrus Zoltán mindig jól akarta érezni magát és sosem akart megállni. Most megtette. Nekünk is nehéz továbblépni. 

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/75668/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?