Blogolj!

Eminem, ahogyan még sosem hallottad

Dorogi László

Azt hiszem, nem is vagyunk igazán tisztában azzal, milyen szerencsések vagyunk, hogy hallunk. Érzékeljük a füleinkkel a körülöttünk forgó zajos világot, s bár ezek a hangok néha bizony félelmet, szorongató érzést keltenek bennünk, képesek ugyanakkor boldogságot és örömöt is generálni. Sok színűek, változatosak,  ezektől élünk csak igazán. Hogy halljuk egymás hangját, hogy beszélünk egymáshoz, hogy az, amit mondunk, nem talál süket fülekre.

Fotó: Getty Images

Éppen ezért még belegondolni is borzasztó, mi lenne, ha egyszer csak elhagyna a hallásunk és kongó csend venné át a nyüzsgés helyét. Gondoljunk csak bele, milyen iszonyatos érzés lenne például, ha nem hallanánk a zenét... Ugye, hogy még elképzelni is rettenetes?

Pedig vannak, akik születésüktől kezdve így élnek, sőt, élnek teljes életet, még ha soha nem tapasztalhatták meg, micsoda ajándék is a hallás. És szerencsére élnek olyan hétköznapi hősök közöttünk, akik könnyebbé varázsolják a hallássérültek életét. Akár egy rapkoncert kellős közepén is!


A fenti videót egy Eminem-koncerten készítették, és az imgur.comon azt is megtudhatjuk, hogy a felvételen látható lány több koncertjére elkíséri a rapper legendát, hogy jelnyelvvel minden egyes számának a szövegét átadhassa a hallássérült zenerajongók számára. Aki hallott már valaha Eminemről, annak nagyjából lehet fogalma arról, hogy milyen brutális fizikai meló lehet egy komplett koncertjét lejelelni, de a felvételek tanúsága alapján a hölgy nagyon jó kondiban van és méltán érdemelte ki elismerésünket.

Címkék: Rap
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/74625/pics/lead_800x600.jpg
Rap
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?