Blogolj!

Hollandia nyerte az Eurovíziós (Dal)fesztivált

Ragnar Volarus

Nélkülünk zajlott a zenei szpartakiád döntője, ahol végül a holland Duncan Laurence produkciója kapta a legtöbb pontot. Pápai Joci két éve a 8. helyet érte el, idén az elődöntőben búcsúzott, így tíz év után nem jutott be a döntőbe Magyarország. Ez legutóbb Ádok Zolinak (2009) és Csézynek "sikerült" (2008). Az idei finálé pedig megint mindenről szólt, csak éppen a szó legszorosabb értelmében vett zenéről nem. 

LMBTQ buli, szado-mazo ruhás izlandiakkal, valamint visszatértek az Eurovízió cirkuszi mutatványosai, Dana International és Conchita Wurst is. Még a sztárvendég Madonna is szadomazo kalóznak öltözött, aki elég erőteljesen, a Like A Prayerrel nyitott, de bemutatta egy új számát is. A közönség amúgy zabálta a műsort és teli torokból énekelt, még a közvetítésben is lehetett hallani. 

Persze szokás szerint a dalok döntő többsége egészen borzasztó volt, ami annak tükrében igazán elkeserítő, hogy ezek ugye megnyerték a selejtezőt saját országukban. Tehát ezek voltak a jók. Nyugodjon békében a popzene.

Egy dolog volt ami mégis kiemelkedett az estében , ám ezt az izraeli televíziósok nyújtották, akik stúdiótechnikailag egészen elképesztő megoldásokat mutattak be. Nálunk a Duna TV-ben Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie) és Rátonyi Krisztina jelentkezett a helyszínről. Előbbi egészen lelkes volt, hihetően adta elő, hogy tényleg tetszenek neki ezek a zenék. Pedig reméljük nem. Mert akkor borzasztó ízlése van.

Aztán a zsűri három felejthető dalt választott az első háromba, Észak-Macedóniát - először szerepeltek ezen a néven - Tamara Todevska képviselte, Svédországot John Lundvik, Hollandiát pedig Duncan Laurence. Végül az utolsó pillanatban dőlt csak el, hogy Hollandia és Svédország közül ki lesz a győztes. A közönség aztán a zsűrihez képest alulpontozta a svédeket, így 2019-ben Hollandia és Duncan Laurence nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. A győztes dal:

Így 2020-ban Amszterdam lesz az Eurovízió helyszíne. Legutoljára 44 éve nyertek a hollandok, tehát nagy az öröm.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/73073/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?