Blogolj!

Pápai Jocinak véget is ért az Eurovízió

Pápai Joci nem került a továbbjutók közé az idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi, első elődöntőjén. Ezzel nem lesz magyar versenyző a verseny szombati döntőjében Tel-Avivban.

Pápai Joci Az én apám című számával nyerte meg a köztévé eurovíziós előválogatóját, A Dalt, így ő képviselte Magyarországot az idén Izraelben rendezett zenei versenyen. Amely ugye legkevésbé a zenéről szól és már az "euro" is tágabb értelmezést nyert, hiszen évek óta Ausztrália is elküldi előadóját erre a zenei szpartakiádra. Ahol erőteljesen dominál a politika is, mert abban biztosak lehetünk, hogy Románia nem a magyar dalra adná a maximális pontszámot, az ukránok nem az orosz versenyzőért fognak lelkesedni, és így tovább. Viszont az utóbbi jónéhány évben a finnekre és a lengyelekre például számíthattunk. Szóval ilyen ez a "zenei" verseny.

A 37 éves magyar énekes viszont mindenképpen beírta magát a történelembe, hiszen másodjára képviselhette hazánkat az Eurovízión, ezzel Magyarország először küldött olyan előadót a versenyre, aki korábban már szerepelhetett ott. Pápai Joci legutóbb két éve, 2017-ben az Origo című számmal volt ott az Ukrajnában megrendezett Eurovízión, ahol döntőbe jutott, majd végül a nyolcadik helyet szerezte meg a versenyben.

Az idei show a 2018-as győztes, Netta fellépésével kezdődött, aki a Toy című számával nyerte meg tavaly az Eurovíziót Lisszabonban. A 25 éves előadó 529 pontot szerzett a döntőben, ezzel az eredménnyel Izrael húsz év után először nyert Eurovíziót. A keddi elődöntő során versenyen kívül Dana International is énekelt, a transznemű izraeli énekesnő a Diva című számával nyert 1998-ban. Az első elődöntőben most 17 ország versenyzője mutatkozott be, a mezítlábas Pápai Joci a hetedikként állt színpadra a Molnár Ferenc Caramellel közösen írt dallal. Így:

Az est továbbjutói: Ausztrália, Ciprus, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Görögország, Izland, San Marino, Szerbia és Szlovénia.

Lássunk egy továbbjutó dalt is, mondjuk Ausztráliától. Ha már Eurovízió.

De érdemes belenézni a portugál versenyző produkciójába is, aki Sacha Baron Cohen Diktátorát idézte kinézetében. Ő is kiesett.

A második elődöntő május 16-án, csütörtökön lesz, ekkor 18 ország produkcióját nézhetjük majd meg: fellép többek között az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a dán Leonora, a svéd John Lundvik és a horvát Roko is. Mindkét elődöntőből tíz-tíz előadó jut a május 18-i szombati fináléba. Ahol a következő hat ország automatikusan bekerül: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, és természetesen valamint a házigazda Izrael. A finálé így 26 ország részvételével zajlik majd, amit 21 órától a Duna TV közvetít. 

1
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/72924/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-15 15:15:11
Hát, ezt a "dalt" elhallgatva egyáltalán nem csodálom, hogy ez a Joci fiú rövid úton kiesett a versenyből.
Ebből a dalból nemhogy sláger nem lesz soha, de az is kérdéses, hogy az emberek egyáltalán hajlandók-e végighallgatni a rádióban, vagy a televízióban. Sajnos !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?