Blogolj!

Gyütt egy gyöngy fajú láng és felgyújtotta a lengyel televíziót

Dorogi László

És azt a viccet ismered, hogy Marilyn Manson megtapsolja Kóbor Jánost? Persze, hogy nem. De az itthon Sztárban sztár néven futó, leánykori nevén Your Face Sounds Familiar című licenszműsorban bizony ez is előfordulhat. Lengyel barátainknál pedig megtörtént maga a csoda.

Sokszor hallani külföldiektől, hogy a magyar a világ egyik legszebb és egyben legnehezebb nyelve, s ezt az állítást eleddig igen keveseknek sikerült megcáfolnia. Most a lengyel Sztárban sztár készítői szúrtak ki szegény Antek Smykiewicz-cel azzal, hogy odaadták neki az Omega klasszikusát, a Gyöngyhajú lányt, dolgozza fel, tegye magává.

Smykiewicz állt a feladat elébe, szépen magára is öltötte Kóbor János soha meg nem kopó külsejét és... és fantasztikusan előadta a dalt! Oké, persze, nekünk magyar embereknek nem csak a sötét, hanem a sörét is fáj az "újraértelmezett" szövegkönyv szerint és a refrénben is kicsit ízesre vette a figurát a "Gyütt egy gyöngyfajú láng" felütéssel, de ezt alighanem elnézhetjük neki. Hogy elhunytam-e, vagy igaz talán, azt még most nem tudom, de nem koptatom tovább a számat, nézzük meg együtt a performanszt:


Smykiewicz egyébként viszonylag népszerű előadónak számít Lengyelországban, a YouTube-on van olyan dala, aminek már 40 millió fölött jár a megtekintése. Azért jól sikerült az a Kóbor-jelmez, nem? 

Címkék: Feldolgozás
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/71052/pics/lead_800x600.jpg
Feldolgozás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?