Blogolj!

Élő zene és környezettudatosság

Dorogi László

A Zichy-kastély udvarán működő KOBUCI Kert csapatának mindig is nagy álma volt egy környezettudatosan működő kulturális tér kialakítása. Óbuda legcsaládiasabb koncerthelyszíne áprilisban már tizenegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a közönség előtt, a felhozatal pedig bátran nevezhető minőséginek.

A KOBUCI Kert az elmúlt tíz évben a népzene, a világzene, a blues és az underground műfaj szerelmeseinek egyik kedvenc koncerthelyszínévé nőtte ki magát, a Zichy-kastély udvarában felállított kulturális tér pedig idén is megnyitja kapuit. Április 26-n Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, egy nappal később pedig a Péterfy Bori & Love Band táncoltatja meg a közönséget.

A helyszín titka nem csak abban rejlik, hogy a nagyszínpados fellépők is intimebb, közvetlenebb hangulatú koncertet adnak, mint máshol, a Kert másik alappillére a vendéglátásnak az a formája, ami a vendégszeretet kultúráját igyekszik nap, mint nap komolyan venni és persze a környezettudatosság, amiért az elmúlt években is sokat tettek. A Kert felismerte azt, hogy a rendezvények hulladéktermelésének akár 60-70 százalékát a poharak teszik ki, így a tizenegyedik szezonra átállnak a visszaváltós "repoharak" használatára, amivel igen komoly lépést tesznek a teljes "kizöldülés" irányába.

Az elmosható poharak használata korszerű környezetterhelés-csökkentési megoldást jelent majd és jelentősen mérsékli a teljes hulladék mennyiségét. A Kert tehát továbbra is úgy próbál fejlődni, s egyre többet adni a közönségének és a zenekarainak, hogy közben megőrzi az a személyes,bensőséges hangulatot, ami a kezdetektől jellemzi.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/70403/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?