Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Nagyböjt, reverenda, Metallica

Dorogi László

Hogy mi a közös bennük? Hát csak az, hogy a bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencések alighanem a világ legjobb zenei ízlésével rendelkező szerzetesei és bizony a nagyböjt alatt sem vetik meg a jó muzsikát.

A Szent Mauríciusz monostorban élő szerzetesek már decemberben felhívták magukra az éles szemű zenerajongók figyelmét, ugyanis adventi lejátszási listájukkal sokak szívébe belopták magukat. Még olyanokéba is, akik nem feltétlenül osztoznak hitükben vagy nézeteikben. Akkor a YouTube-on olyan dalokat szedtek csokorba, mint például a Korn Black is the Soul című nu-metal klasszikusa, vagy éppen a Dope My Funeral című nótája.

Ahogy akkor, úgy most a nagyböjti időszakban is két lejátszási listával rukkoltak elő a szerzetesek - a decemberi 25 ezer kattintást hozott a bencéseknek, szóval nem volt ördögtől való az elgondolás -, az egyiken klasszikus zenéket gyűjtöttek össze - például Kodály Zoltán darabot -, de ezúttal is gondoltak a könnyedebb műfajok kedvelőire. A nagyböjti számlistán olyan előadók zenéi bukkannak fel, mint a Kispál és a Borz, a Depresszió, Bob Marley vagy éppen a Metallica.

A szerzetesek lejátszási listája itt érhető el és ne feledjük el soha, a zene bizony tényleg mindenkié. Vallási és politikai nézetektől függetlenül.

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/70265/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?