Blogolj!

Mindenki számára elérhető online az Anna and the Barbies díjnyertes filmje

Ragnar Volarus

Ha meg kell nevezni a magyar zenei életben egy igazán különleges együttest, egész egyszerűen kizárt dolog, hogy ne legyen megemlítve az Anna and the Barbies. Akikről olyan szavak juthatnak eszünkbe mint különleges, őszinte, őrület, szabadság, ugyanakkor művészet. Ezt pedig pontosan bemutatja az a koncert/dokumentumfilm amit most a zenekar 15. születésnapja alkalmából elérhetővé tett mindenki számára.

„Egy gyomorba markolóan őszinte és nyers film”, ami számos díjat kapott 2017. őszi megjelenése óta, a Los Angeles-i Cinefest fesztiválon a Legjobb dokumentumfilmre jelölték, elnyerte a Legjobb plakát díjat, a Savaria Nemzetközi Filmszemle Legjobb dokumentumfilm díját kapta, egy kalkuttai kultfilmes fesztiválon három díjat szerzett. Emellett a hazai mozikat is megjárta, hónapokon keresztül teltházas vetítései voltak.

A koncertet ami a filmben szerepel egyébként az Utópia lemez befejezésének idejében a Fővárosi Nagycirkuszban adták. Rögtön kettőt, természetesen azokat is teltházzal. A koncertet "megszakítják" rövid interjúk és Anna gondolatai. Amik ugyanúgy különlegesek, akárcsak ő maga. Aki minden egyes alkalommal valami újat hoz a színpadon, és mindezt olyan energiával, ami felér egy tucat atomerőmű teljesítményével. 

A film egy pontján Anna ezt mondja:

"Sokszor eszembe jut, hogy meddig lesz zenekar, meddig bíznak bennem, meddig... Meddig tudom őket vezetni? Meddig hiteles amit csinálok? Meddig követhető? Hatalmas birkózások vannak. Mégiscsak egy nő vagyok. Ráadásul még nem is egészen zenész."

Nos, reméljük sokáig lesz még zenekar. Mert az AatB egy igazán különleges jelenség a színpadon. És talán Anna (még) nem gondolja magát zenésznek, de az biztos, hogy művész. Aki ráadásul úgy tud különleges és extrém lenni, hogy az közben mégis teljesen fogyasztható, és van mondandója. Nem is kevés. 

Az együttes a 15. születésnapot többször is megünnepli. Áprilisban az Akváriumban lépnek fel, júniusban pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Heureka Pop Orchestrával kiegészülve Kis-éji Rock and Roll fantázianevű koncertjük lesz.

Díjak és jelölések:

Best Editing @ CICFF 2018
Outstanding Achievement @ CICFF 2018
Best Poster @ LA Cinefest
Best Documentary @ V.Savaria International Film Festival

Official Selection @ Prague Film Awards
Official Selection @ 18th Los Angeles Hungarian Film Festival
Official Selection @ IV. Hungarian Filmweek

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/70151/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?