Blogolj!

Súlyos szexuális zaklatással vádolják R. Kellyt

Ragnar Volarus

Az énekes péntek este fel is adta magát a chicagói rendőrségen, ahol letartóztatták. A vád tízrendbeli súlyos szexuális zaklatás - írja a TMZ. A vádakat a Cook megyei államügyész állította össze, Illinois államban. Nem könnyíti meg az r&b énekes helyzetét - ha igaz, akkor nem is baj -, hogy ebben az államban a súlyos szexuális zaklatásért vádpontonként 3-7 év börtönbüntetés járhat.

Fotó: Chris Sweda / AP

Mindenesetre szombaton már szabadlábra is kerülhet, akkor lesz az első óvadéki tárgyalása - írja a Buzzfeed.

A TMZ információi szerint a vádban négy áldozatról van szó, akik 13 és 16 év közötti lányok. A portál szerint legalább egy tucat áldozat beszélt egy esküdtszékkel, mielőtt a vádemelésig eljutottak.

A történet sajnos nagyon szomorú, de nem minden előzmény nélküli. R. Kelly-t korábban is többször vádolták meg szexuális zaklatással, a kétezres évek elején perre is került sor, de 2008-ban felmentették. Akkor a vád egyik legfőbb bizonyítéka egy videó volt, amin egy Kellyre hasonlító férfi egy kiskorúval szexelt. Ám mivel nem volt egyértelműen bizonyítható, hogy az énekes látható a felvételen, így ezt a pedofilbotrányt akkor megúszta.

Scott Olson / Getty Images

Most viszont bővült a vádak sora, hiszen most azzal vádolják, hogy szektás körülmények között tart fiatal nőket. Elkobzott telefonok, elfenekelés és újabb szexvideók. Ugyan most 2019-et írunk, de már 2017-ben jelentek meg az első híradások arról, hogy R. Kelly szektaszerűen, rabszolgaként tarthat fiatal nőket az otthonaiban.

Idén év elején pedig megjelent a hatrészes Surviving R. Kelly című dokumentumfilm, amiben az énekes állítólagos szexuális zaklatásának áldozatai beszéltek a nyilvánosság előtt. Szintén a vád birtokába került egy videófelvétel, amin újra egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi szerepel, ahogy egy állítása szerint 14 éves lánnyal közösül.

Michael Avenatti ügyvéd szerint még nem tudják, hogy mikor készült a felvétel, de az biztos, hogy a videón látható történések még nem évültek el.

Címkék: R&B
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/69275/pics/lead_800x600.jpg
R&B
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?