Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Először nyert női előadó Grammy-díjat a legjobb rapalbum kategóriában

Dorogi László

A This is America című dala tarolt a Grammy-gálán, négy szobrocskát is bezsebelt érte Childish Gambino, aki viszont el sem ment a díjakat átvenni. Nem ő volt az egyetlen, aki bojkottálta a rendezvényt...

Fotó: Getty Images

A This is America klipje a megjelenést követően néhány nap alatt ötvenmilliós nézettséget hozott össze a YouTube-on, ezzel akkor az amerikai listák szerint a videómegosztó oldal első számú felkapott klipje lett. A dal elnyerte a legjobb videóklip kategóriájának díját, sőt, ezt választották meg az év dalának is, de az év hangfelvétele és a legjobb rap/vokálos dal címet is elnyerte.


Hiába tarolt azonban a nóta, az előadó - leánykori nevén Donald Glover - el sem ment a gálára, pedig a szervezők szerették volna, ha elő is adja a dalt a díjátadón. Nem ő volt az egyetlen sztár, aki így döntött, a legjobb popalbumért járó díjat bezsebelő Ariana Grande sem tette tiszteletét a Grammy-gálán, pedig élete első Grammy-díját nyerte és nyerhetett volna egyből kettőt is, ám a legjobb popelőadónak járó díjat elhappolta előle Lady Gaga - ő legalább megjelent a gálán.

A Grammy története során egyébként először választottak meg rapdalt az év dalának, ezért is különösen pikáns, hogy Childish Gambino bojkottálta a gálát, amit az utóbbi években nem kevés balhé vett körbe. Idén a rapper Drake a legjobb rapdalért járó díjat vette át olyan szöveggel, amelyben azt ecsetelte, hogy semmi szükség nincs a Grammyre, hiszen már az is óriási dolog, ha az emberek éneklik az előadó számait és jegyet vesznek a fellépéseikre. A kritika nem maradt megtorlatlanul, a kritizáló rappert egyszerűen lekeverték az elő adásban és reklámot nyomtak be helyette.

Pedig 2018 a rap éve volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy a Grammy történetében először nyerte el női rapelőadó a legjobb rapalbumért járó díjat, Cardi B nem véletlenül sírta el magát a díj átvételekor.

A 2019-es Grammy-gála főbb kategóriáinak díjazottjai

A legjobb popalbum: Ariana Grande - Sweetener
A legjobb rockalbum: Greta Van Fleet - From the Fires
A legjobb rapalbum: Cardi B - Invasion of Privacy
Az év dala: Childish Gambino - This Is America
Az év albuma: Kacey Musgraves - Golden Hour
A legjobb videóklip: Childish Gambino - This Is America
A legjobb rockzenei teljesítmény: Chris Cornell - When Bad Does Good (a két éve öngyilkosságot elkövető Cornell díját a gyerekei vették át)
A legjobb popduó vagy popegyüttes teljesítmény: Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow
A legjobb új előadó: Dua Lipa

Címkék: Grammy-díj
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/68803/pics/lead_800x600.jpg
Grammy-díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?