3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma.
Blogolj!

Meghalt az első magyar punkzenekar alapítója

Dorogi László

Peter Ogi, eredeti nevén Hegedűs Péter a magyar alternatív zenei szcéna egyik legismertebb zenésze volt, 63 éves korában halt meg.

Fotó: nullahategy.hu

Peter Ogi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián kezdte zenei tanulmányait előbb gitár, majd zeneszerző szakon. Itt többek között Petrovics Emiltől és Kurtág Györgytől sajátíthatta el a zeneszerzés fortélyait, majd az akadémia elvégzése után igen éles váltás következett: az 1970-es évek közepén, Molnár Gergellyel az oldalán megalapította Magyarország első punkzenekarát, a Spionst.


1978-ban elhagyta az országot, élt Párizsban, Londonban, később New Yorkban is. Az 1970-es évek végén dolgozott együtt a Sex Pistols producerével, Malcolm McLarennel, Peter Gabriel bandájában pedig stúdiómunkát is vállalt. 1983-ban költözött a tengerentúlra, ahol Mark Ribo-val, Michael Balirrel és Greg Cohennel megalapította a Backlash nevű együttest, később a Central Europe névre hallgató formációt is.


Az 1990-es években visszatért Magyarországra és elsősorban filmzenéket írt, de önálló albumokat is adott ki. Ezt követően egészségi állapota hosszú időre elszakította az aktív zenéléstől, 2003-ban tért vissza a Central Europe Cafe-val.

Címkék: Alternative
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/67077/pics/lead_800x600.jpg
Alternative
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?