Blogolj!

Rafael Márió és Sting

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek köszönhetően a zeneművészet legkiválóbb fiatal tehetségeit jutalmazták a Junior Prima Díjjal. Az elismerésben a pályatársaik közül kiemelkedő, már eddig is bizonyított előadók részesültek. Rafael Márió a jazz-zongora virtuóza is megkapta a kiemelkedő jutalmat.

A Junior Prima Díját átvevő kiváló művészek közül ő áll legközelebb a könnyű műfajokhoz, hiszen többek között Keresztes Ildikó, Péter-Szabó Szilvia, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Wolf Kati és Oláh Gergely fellépésein is találkozhatunk vele. Nemcsak a magyar könnyűzene meghatározó szereplői dolgoznak együtt vele, hanem igazi világsztárok is, néhány évvel ezelőtt közreműködött Michael Jackson és Sting lemezének felvételeiben.

Élete a zene: már hatéves korában elkezdett zongorázni és ezzel együtt tanulta meg a jazz alapjait. Azóta folyamatosan képzi magát és elvégezte a zeneművészeti egyetemet előadó-művészeti szakon, sőt tanári diplomát is szerzett az intézményben.

Emellett az általa alapított Rafael Márió Trió első lemeze is megjelent már. Az együttes 2017-ben különdíjas lett a Hitch On Music Jazz Juniors nemzetközi versenyen, a Creative Art-on pedig második helyen végzett.

Rafael Márió a Junior Prima Díj előtt elnyerte már az év fiatal jazz-zenésze díjat, de több nemzetközi versenyen is az élen végzett. Négy éve Nottinghamben beválasztották a 12 legjobb jazz-zongorista közé. Közben nemcsak a zongora mellett sikeres, hanem dalszerzőként is, hiszen két szerzeménye is dobogós helyen végzett nemzetközi dalversenyeken.

Az, hogy átvehette Junior Prima Díját, bizonyíték a magyar zenei élet változatosságára, és arra, hogy a klasszikusnak tartott zene is lehet könnyed.

 

1
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/65951/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
zizu 2018-12-10 19:38:18
Le vagyok nyűgözve!!! Borzongató zene, világszínvonalon.
Egyszerűen csodálatos. Gratulálok Rafael Máriónak és csapatának!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?