Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Lukács 50! Elindult az őszi Tankcsapda turné

Kecskés István

Vissza a múltba – ez is lehetne a Tankcsapda őszi turnéjának szlogenje, hiszen a debreceni trió szokatlan módon adja elő dalait.

Mielőtt a szigetszentmiklósi turnényitó koncertre térnénk emlékezzünk meg az előzenekarról is. Bevallom nem nagyon kedvelem a nekem többnyire ismeretlen felvezető együtteseket, de az Useme kifejezetten kellemes csalódás volt. Rock volt a javából, de a dallam sem hiányzott, a zenészek pedig élvezték a „melót”. Meg kell ismernem ezt a zenekart is. 

És akkor a Tankcsapda és a Lukács 50 turné első állomása. Ahogy az várható volt, a szigetszentmiklósi sportcsarnok teljesen megtelt, minden jegy elkelt. Nem csoda, hiszen a zenekar nagyon jó hívószó, ráadásul először járt a Pest megyei városban. A What A Wonderful World dallamai után jött a szokásos intró és az új dal, a Vagyok olyan szemét. Ez a szerzemény nyilván arra is jó, hogy a Tankcsapda szót az ember az indokolt mennyiségben betűzze le, de igazi bulit beindító zúzás is. 

Lukács László az első dalok után rántotta le a leplet az őszi turné sajátosságáról: a szokásokkal ellentétben az új számokkal kezdtek és mentek vissza a múltba a régiek felé egészen a Baj van című örökzöldig. A majdnem kétórás koncerten még az is megismerhette a Tankcsapda elmúlt 30 évét, aki először találkozott a legkeményebb magyar bandával. Volt újonc a koncerten, láthatóan élvezte. 

Hiányérzet? Egy kicsi. A Megyország tourist, vagy a Rock a nevem mellől hiányzott azért néhány nagy sláger, példálul a Be vagyok rúgva (mondjuk ez nem lett volna könnyű, mert egy négycentes ezer forintba került), vagy éppen a Nem kell semmi. 

Érdekesség? Volt. A korosztály valóban 6 és 99 év közé esett – mellettem egy hat év körüli kislány minden dalt tudott. Emellett pedig a Facebook liveok és videófelvételek száma is megegyezett a nézőszámmal. Modern rockerek. 

Mindenesetre turné indításnak nagyon is jó volt a szigetszentmiklósi koncert. 

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/64076/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?