Blogolj!

Evanescence - Synthesis

Ragnar Volarus

A kétszeres Grammy-díjas, alt-metalt szimfonikus rockkal ötvöző Evanescence érdekes kísérletet hajtott végre ezen a lemezen. Merthogy az albumon helyet kapott sok régebbi, most újragondolt sláger, illetve két új szerzemény is született. A nagyzenekari hangszerelés és elektronika kombinációja, kiegészülve Amy Lee virtuóz zongorázásával és hangjával, valami teljesen szokatlan, ugyanakkor egészen varázslatos atmoszférát teremt.

Az Evanescence dalszerző-énekesnője és zongoristája Amy Lee, a basszusgitáros Tim McCord, a dobos Will Hunt, a gitáros-vokalista Troy McLawhorn és Jen Majura turnézott is már a lemezzel, ahol 28 tagú zenekarral és elektronikus megoldásokkal kényeztették rajongóikat. 

“Amy Lee a goth-rockerből valódi opera dívává vált.” – olvasható a Variety magazin hasábjain.

Az albumon a teljes szimfonikus zenekar David Campbell karmester és zeneszerző irányításával ráerősítenek a csapat klasszikus zenei gyökereire, az elektronikus zenei megoldásokért pedig az együttes társproducere, William Hunt és Damian Taylor hangmérnök felelnek. 

A Synthesis mindössze két új dalt tartalmaz, az Imperfectiont, mely a kiadvány első kislemeze, és amelyhez videoklip is készült, valamint a Hi-Lo-t, amiben Lindsey Stirling világhírű hegedűművész vendégszerepel. De mindenkit megnyugtatok, a régebbi dalok is baromi jól szólnak ezekben az újragondolt és elképesztően hangulatos verziókban. 

Bring Me To Life egészen elképesztő, a My Immortal pedig ugyanúgy beránt mint az eredeti. Ha valaki szereti az Evanescencet, vagy odavan Amy Lee hangjáért, az mindenképpen tegyen egy próbát. 

https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/55093/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?