Blogolj!

NINA - Sleepwalking

Ragnar Volarus

A nyolcvanas években NENA, most pedig NINA. Mindketten Németországban születtek, és utóbbi most időutazásra visz minket. Vissza az előbbi idejébe. 

NINA (aki Nina Boldt néven látta meg a napvilágot) hatévesen kezdett neki az énektanulásnak, és szerencsére a mai napig dalolászik. Ennek köszönhető most a Sleepwalking című album. Ami persze nem minden előzmény nélküli, hiszen 2013 óta folyamatosan adta ki a kislemezeket, de ez az első nagylemeze. Amikor komolyabban is felfigyeltek rá, az a My Mistake című dal után történt 2014-ben, ennek ellenére ő nem rohant és továbbra is csak egy-egy számmal jelentkezett, amik közül az egyik többek a lemez nyitódala lett, mégpedig a Beyond Memory, de a One of Us és a Purple Rain is megtalálható a 11 számot tartalmazó albumon (persze ha a Deluxe verziót vásároljuk meg akkor szorozzunk kettővel, mert minden dal instrumentális verzióját is megkapjuk). Emiatt nem is mondhatjuk, hogy a Sleepwalking egy összecsapott darab, de az eltelt idő és a belefektetett munka meg is hallatszik az anyagon.

A synthwave zenék között NINA a finomabb, dallamosabb vonalat viszi, és szerencsére a vokál sem hiányzik. Ez utóbbi nekem személy szerint szinte alaptartozék ehhez a zenéhez, és a német születésű, de már Londonban élő hölgy ebben nem is rossz. Mondhatnánk gyönyörű hangja van. Tényleg sokat kellett várni erre a nagy bemutatkozásra, de a Sleepwalking egy nagyon élvezetes, dallamokban rendkívül erős utazásra visz minket. Minden másodperce kincs.

Ami viszont érdekes, hogy a fórumokat és a Youtube videók alatti hozzászólásokat olvasva, szinte minden dalnak megvannak a rajongói. Ami ékes bizonyítéka annak, hogy ez tényleg egy jól összerakott anyag. Nem hiába, jó munkához idő kell, és NINA jó munkát végzett. Az egész album meghallgatható a népszerű videómegosztón. Mindenki döntse el maga, melyik a személyes kedvence.

Címkék: Synthpop
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/53722/pics/lead_800x600.jpg
Synthpop
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?