Blogolj!

Magashegyi Underground - Talált tenger

Ragnar Volarus

Az album már két éves, de nem is ez adja az apropóját annak, hogy meghallgassuk ezt a lemezt, hanem a Belvárosi Fesztivál. Ahol péntek este ők is fellépnek. 

A Magashegyi Underground (Bocskor BíborkaFodor Máriusz, Toldi Miklós, Szepesi Mátyás és Fűrész Gábor) jubileumot ünnepelt ezzel az albummal, a zenekar tizedik születésnapja alkalmából készült el az új - a harmadik - nagylemez a közönségnek. Bizony, repül az idő, már 10 éve annak, hogy megszületett a Magashegyi Underground első dala, a Szeplős váll. Az azóta eltelt években megjelent 2 nagylemezük, és számos sikeres koncertet tudhatnak a hátuk mögött.

A Talált tenger leleplezése során az együttes minden héten közzétett egy-egy dalt a zenekar a Youtube csatornáján, így bárki meghallgathatja őket, bármikor. 

A lemez elkészítésében ismét csatlakozott a Magashegyi Undergroundhoz a 30Y tagja Beck Zoli, aki több dalszöveget is írt a Talált tenger című albumra, sőt a Látod címűben még énekel is. De a zenekar 10. születésnapjának megünneplése nem ér véget az új lemez megjelenésével, még 2016-ban 10 meglepetéssel készült a zenekar a rajongói számára,  Szimfonikus remixkoncerttől, a rendhagyó Budapest Parkos buliig és Bátor Táboros kollaborációval.

De miért lehet őket szeretni? Mert szerethetően és élvezhetően tudják közvetíteni a dark-rock és a british-pop stílust, még azoknak is akik egyébként nem rajonganak ezért a stílusért. A dalaik izgalmasak, igazi atmoszférát tudnak teremteni, erre kiváló példa a Szemszavak és az Ellenfény (amiket nevezhetünk slágernek), de minden számban van valami kis szeretnivaló apróság, egy dallam, egy sor, valami kis motívum ami miatt érdemes meghallgatni. 

Persze kár lenne tagadni, a szövegek nem mindenkinek lesznek érthetőek és szerethetőek, mert néhol túl mesterkélten líraiak, ami viszont nem feltétlenül jó pont. Ezért az a tuti ha mindenki kipróbálja személyesen, neki bejön-e a Magashegyi Underground művészete. Erre remek alkalom a Belvárosi Fesztivál, ami évek óta a főváros második legjobb fesztiváljának választanak a látogatók. Ráadásul ingyenes. A Magashegyi Underground pénteken lép fel a Szabadság téri Nagyszínpadon 20.30-kor. Ott találkozunk.

Őket láthatjuk és hallhatjuk az idei Belvárosi Fesztiválon

A mai napon kiderült, hogy kik lesznek azok a fellépők akik szórakoztatnak majd minket a Belvárosi Fesztiválon május utolsó hétvégéjén. Annyit elöljáróban elárulhatok, jól fogunk mulatni. Idén is több színpadon és helyszínen múlathatjuk majd az időt, ebben az évben is lesz olyan helyszín ahol klasszikus zene vár minket, de a világzenei- és nosztalgia színpadot sem kell nélkülöznünk.

Címkék: Alternative
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/52988/pics/lead_800x600.jpg
Alternative
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?