Blogolj!

Tompos Kátya - Holdjárat

Ragnar Volarus

2017-ben Kátya újra stúdióba vonult, és Hrutka Róberttel közösen elkészítették a színésznő második szólóalbumát. 

A Nemzeti Színház kiváló színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását, és a Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán, Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét.

Első lemeze A Keresztül Európán egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar, és orosz nyelven, egy igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. 

Ehhez képest a Holdjárat nagyon másról szól, de senkit sem hagy hidegen. Az új lemezre - az előzővel ellentétben - 10 vadonatúj dal került. A dalok szövegét szinte minden esetben Tompos Kátya írta, így az ő lelkéből kapunk apró pici darabokat ezen versek hallatán. Mert ezek bizony közel állnak a versekhez. Helyenként elgondolkodtató, van ahol vicces, de mindet az élet ihlette. Nehéz is meghatározni, hogy ez az album kiből milyen érzést vált ki. Nagyban függ attól is, hogy milyen hangulatban állunk neki. Első hallgatás után teljesen más gondolataim voltak az albumról, mint második nekifutásra. Ezek után pedig biztos, hogy többször is előveszem. 

Pedig sejthettem volna, hogy nem egy hétköznapi album vár rám. Az ajánlójában szerepel ez a mondat: "A Holdjárat misztikus utazás, melynek a végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk." Nagyon igaz.

Tompos Kátya mellett ismét Hrutka Róbert a másik főszereplő, csakúgy mint az első lemeznél, akinek neve garancia a minőségre. Bevallom nekem a 10-ből kilenc dalnak helye van a lemezen, a címadó dal például egészen zseniális. Tegyenek vele egy próbát, szerezzék be ezt a lemezt.

A videók az egyébként szintén kiváló első lemezről valók.

Címkék: Akusztikus, Magyar
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/48225/pics/lead_800x600.jpg
Akusztikus,Magyar
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?