Blogolj!

Szőke Nikoletta - Moonglow

Ragnar Volarus

Elkészült Szőke Nikoletta hetedik albuma, Moonglow címmel. A stílus még mindig jazz, a lemez producere a négyszeres Grammy-díjas Helik Hadar (Herbie Hancock-kal, Melody Gardot-val és Madeleine Peyroux-val dolgozott együtt). De nem ő az egyetlen nemzetközi híresség aki segítséget nyújtott, az amerikai Gregory Hutchinson a dobok mögé ugrott be, ahol a világ egyik legjobbjának számít. 

Fotó: hmv.co.jp

Persze Szőke Nikoletta sem akárki, hiszen személyében a a 2005-ös Shure Montreux International Jazz Voice Competition győztesét tisztelhetjük. És a közreműködők csak tovább emelik az amúgy sem alacsony színvonalat. Szakcsi Lakatos Róbert zongorázik, Barcza Horváth József (az előadó férjét tisztelhetjük benne) bőgőzik, az olasz Nico Gori a címadó dalban klarinétozik, a dán Mathias Heise pedig a Smile című dalban mutatja meg szájharmonika tudását. De még tovább lehetne sorolni, Fekete-Kovács Kornél trombitál, Bacsó Kristóf szaxofonon szállt be, Korb Attila harsonán működött közre két dalban, öt számban Gyárfás István, kettőben ifj. Tóth István játszik gitáron. De három dal erejéig az ausztrál Jonathan Zwartz és a Bujtor Balázs vezette Hungarian Studio Orchestra szolgáltatja a klasszikus zenei alapokat. 

Fotó: mupa.hu

A CD-n egy tucat dalt találunk és nem könnyű meghatározni a lemez hangulatát. Merthogy alapvetően keserédes, de mégis jó hangulatú dallamokat kapunk. A Smile-t Michel Legrandtól mindenki ismeri, csakúgy mint a What Are You Doing the Rest of Your Life?-ot, vagy éppen a Someone to Watch Over Me-t George Gershwin-től.

Ennyire talán nem (még, de ez most változni fog) népszerű a címadó dal a Moonglow (Will Hudson-Irving Mills remeke), vagy a blues-ba hajló My Baby Just Cares for Me (Walter Donaldson-Gus Kahn). 

Itt pedig egy kis ízelítő, mire lehet számítani, ha meghallgatjuk a lemezt.

 

Egy biztos, Ella Fitzgerald odafent biztosan szívesen hallgatja.

Címkék: Jazz
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/48219/pics/lead_800x600.jpg
Jazz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?