Blogolj!

FM84 - Atlas

Ragnar Volarus

A zenerajongók szívében mindig is különleges helyet foglalt el a 80-as évek zenéje. Az FM-84 lemeze úgy nosztalgikus, hogy közben egy igazi modern mestermunka.

Igazi virágkorát éri a synthwave hullám. Van köztük olyan darab, amit rögtön továbbnyomok amint meghallom, ám igazi kincseket is lehet találni. Ilyen például a The Midnight - Endless Summer vagy Michael Oakley - California című albuma. És ide tartozik bizony az Atlas is. Érdekes párhuzam Oakley és az FM-84, azaz Col Bennett között, hogy mindketten skót származásúak. 

A lemez nem árul zsákbamacskát, már a lemezborítón ott vannak a 80-as évekre jellemző neon színek, és az egész album az első másodperctől az utolsóig olyan, mintha legalább harminc éve írták volna. Jó értelemben. Bizonyítékként itt a második dal az Atlasról, a Running In The Night.

Nekem valahogy még ebben a taknyos és szürke februárban is az igazi nyarat hozza el. Az albumon 11 dal található, ebből hat színtiszta instrumentális és öt olyan, amihez valaki a hangját adja. És ez utóbbiak, a vokálos szerzemények adják a sava-borsát az egésznek. Ollie Wride tényleg olyan mint aki ottragadt még az elmúlt évezredben.

Egy másik igazi gyöngyszem a Let's Talk, aminek egész egyszerűen minden hangja a helyén van. Annyira tökéletes, hogy ezt hallgatva maga Don Johnson emeli le a Miami Vice-ot a polcról újranézésre.

Ha valaki nem kapott ennyitől sem ihletet arra, hogy próbát tegyen az egész albummal, azzal most teszek egy utolsó kísérletet. A filmélményekre koncentrálva. Mert a lenti videóban, Végtelen történet, Vissza a jövőbe, Elisabeth Shue és sokminden ami miatt jó volt megélni a 80-as éveket. Nagyon stimmel!

Szerencsére az egész album ingyen és bérmentve meghallgatható ide kattintva.

Címkék: Retro, Synthpop, Synthwave
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/47994/pics/lead_800x600.jpg
Retro,Synthpop,Synthwave
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?