Blogolj!

Blake Shelton - Texoma Shore

Ragnar Volarus

Amerika egyik legnagyobb kedvence, a People magazin szerint 2017 legszexibb pasija, a Voice egyik mentora. Ismerjék meg a kiváló hangú Blake Shelton-t.

Tudom, hogy a country az Egyesült Államok "lakodalmas zenéje". Tehát ahogy Bunyós Pityut és Lagzi Lajcsit is csak maroknyian hallgatják Magyarországon kívül, úgy a country sem a világ kedvenc zenéje. Mégis miért hallgatom? Bevallom nem tetszik mostanában az európai popzene, a rock műfajában sem találni túl sok kiemelkedő darabot, így pótlékként kerestem valamit. De ennél többet találtam. Dallamos, ami a modern zenékre nem feltétlenül jellemző. 

Ráadásul valamiért meglepően sok érdekes, karakteres hangú zenészt és énekest találtam már elsőre is. Közülük is az elsők között Blake Sheltont, aki Amerikában roppant népszerű. Az 1976-ban született énekes egy szépségszalon tulajdonos anya és egy használtautó-kereskedő fiaként jött a világra, 12 évesen kezdett énekelni, gitározni pedig a nagybátyjától tanult. Három évvel később első dalát is megírta, 16 évesen pedig az első díj már ott csücsült a polcán. A középiskola után 17 évesen Nashville-be költözött, hogy énekes legyen. Erre 2001-ig kellett várnia, mikor megjelent első kislemeze az Austin, ami öt héten át vezette a country-slágerlistát és több mint 1 millió példányban fogyott. 

Innen pedig felgyorsultak az események, a 2017-ben kiadott Texoma Shore már a 11. albuma. Közben persze történt egy s más. Az amerikai Voice első szezonja óta ő az egyik mentor, és már hat győztes is az ő kezei közül került ki az eddigi 13 évadban. Számtalan zenei díjat nyert, 2014 óta az Oklahoma Hall of Fame tagja, 2010-ben a Grand Ole Opry szervezetbe is beválasztották. Már túl van két házasságon és két váláson, jelenleg abban a szerencsés helyzetben van, hogy Gwen Stefani-val él boldog párkapcsolatban, aki szintén a Voice egyik mentora. Az énekesnőről korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy countrydalt énekeljen, de Shelton egyik félkész szerzeményét már az ő hatására fejezte be, így adva volt, hogy ez kettejük közös produkciója legyen. 

Most pedig itt a Texoma Shore, amiben minden benne van, amiért Sheltont és a countryt szeretni lehet. Laza, kedves, vicces és szeretnivaló szövegek, dúdolható dallamok. Az első kislemez az I'll Name The Dogs pedig tényleg egy jól sikerült darab. 

Valamiért ez a műfaj azért jó, mert ugyan megmarad a farm, whisky és nők aranyháromszögben, de legrosszabb pillanatában is megmarad keserédesnek. Egy szakításról, csalódásról szóló dal közben sem nyúlunk a borotváért, ami kimondottan üdítő a mai depresszív popzenék mellett. Talán sokat a szememre vethetik mennyire igénytelen és egyszerű ez a zene. Én akkor is kitartok amellett, hogy inkább egy évig megállás nélkül ezt hallgatom, minthogy egyszer meg kelljen hallgatnom egy Pitbull, Justin Bieber vagy David Guetta albumot. Mert a countryban hangszereket használnak és saját hangjukon énekelnek. Ez pedig nem elhanyagolható szempont az én értékrendemben. 

Hölgyek pedig nézhetnek róla klipeket, elvégre Blake Shelton a People magazin szerint a 2017-es év legszexibb pasija. 

Ráadásul humorérzéke is van. A fenti címet ugyanis néhány éve a Voice másik mentora, a Maroon5 énekese, Adam Levine nyerte. Shelton erre az Igazából szerelem című film táblás stílusában üzent piszkálódva kollégájának.

Hé, Adam! Én vagyok, a legszexibb élő pasi. Emlékszel, amikor tiéd volt ez a cím? 2013-ban volt, egy igen zavaros időszakban. Az emberek megőrültek a Harlem Shake-ért, Justin Bieber majmát elkobozták, és valaki tényleg azt hitte rólad, hogy szexi vagy. De most engedd meg, hogy elmondjam, számomra te NEM vagy tökéletes. És most én vagyok a szexi!

Szóval ha egy kicsit nyitottak, tegyenek próbát ezzel a zenei stílussal. Blake Shelton mellett már ajánlottam Scotty McCreery-t is, de később visszatérek még további country előadókkal.

Címkék: Country, Country-Rock
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/47552/pics/lead_800x600.jpg
Country,Country-Rock
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?