Blogolj!

Jó, jobb, Perfect!

Ragnar Volarus

Van úgy, hogy egy feldolgozás jobban sikerül mint az eredeti. Nem sűrűn, de előfordul. Itt most nem arra gondolok, hogy Justin Bieber pofátlanul "beleénekelt" a Despacito-ba, mert attól inkább jelentősen csökkent az élvezeti érték. 

Ed Sheeran viszont csavart egyet a dolgon. Legutóbbi albumán van egy dal, a Perfect, ami címéhez hűen egy káprázatosan jól sikerült darab. 

Az utóbbi évtizedekben már kiderült, hogy az az igazi csúcs a zeneiparban, ha valaki karácsonykor vezeti a listát, hiszen ilyenkor jelentősen megnő a zenefogyasztás. Sokan éppen ezért ilyenkorra időzítik az új album megjelenését, legerősebb slágerüket is ilyenkor dobják piacra. Persze bezavarnak a visszatérő karácsonyi örökzöldek is. 

Ed Sheeran idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ő szeretné vezetni a slágerlistát karácsonykor. Az angol énekes év elején megjelent lemezén a Shape of You című dal tucatnyi rekordot megdöntött, ám ennyivel nem érte be 2017-re. 

A Perfect fenti videóklipje ősszel kezdte meg támadását a zenecsatornákon és az internetes videómegosztón. Jelenleg 380 millió megtekintés felett jár. Ám néhány hete - nehogy véletlenül valahol ne hallják - egy duett verzió is született a dalból, Beyonce közreműködésével. Ennek köszönhetően december közepén a Perfect máris a slágerlisták élére ugrott Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is. 

Igen ám, de karácsonyig még volt hátra egy kis idő, és valahogy ott kellett tartani a dalt az első helyen. Ekkor kezdte meg Ed Sheeran az egész pályás letámadást. Készített egy harmadik verziót is, Andrea Bocellivel

Ezzel pedig elérte célját, a Perfect végzett a brit slágerlista élén. A 26 éves angol srác lábai előtt hever a zenei világ.  

Ám bármily hihetetlen, itt még nincs vége a történetnek. Karácsony ide, karácsony oda, Sheeran legnagyobb ellenfele a versenyben Eminem volt. Az amerikai repper az ünnepekre időzítette új albuma megjelenését, és a River című szám lett végül a második a briteknél. De ezt a dal valakivel közreműködve adja elő Eminem. Kitalálják kivel? Naná! Ed Sheeran-el. 

Így idén a slágerlista első és második helyén is olvashatjuk a nevét. Ilyen legutóbb 1984-ben fordult elő. Akkor a George Michael fémjelezte Wham! és a Last Christmas lett a második, míg az első a Do They Know It's Christmas a Band Aid-től, amiben szintén szerepelt George Michael. Amúgy idén pont a Last Christmas lett a harmadik Ed Sheeran, valamint Eminem és Ed Sheeran mögött. 

A Perfect egyébként egy tényleg nagyon jól sikerült dal. Az eredeti remek, a Beyonce-duett nélkül tudnék élni, a Bocelli-féle verzió viszont tényleg hoz valami újat. Így lett talán egy jó dalból, perfekt.

Címkék: Karácsony
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/46368/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?