Blogolj!

Zsédenyi Adrienn - Ünnep

Ragnar Volarus

Hamarosan itt a karácsony, és az unalomig ismételt dalok. Most próbálok néhány alternatívát kínálni különböző stílusokban az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Már három 2017-es kiadású karácsonyi lemezt is górcső alá vettünk, és eddig sem Gwen Stefani, sem Fantasia, sem pedig Gájer Bálint karácsonyi albumával sem lőttünk mellé. Sőt. 

Azonban vannak igazi klasszikus kiadások, amiket érdemes évről-évre elővenni. Zsédenyi Adrienn - Ünnep című lemeze pedig ezek közé tartozik. Az anyag nem friss, hiszen 2005-ben került a boltokba, de népszerűségét hűen tükrözi, hogy 2008-ban platinalemez lett. Pedig Zséda nem a bevált formulát alkalmazta, hiszen a jól ismert karácsonyi dalok helyett új szerzeményeket ajándékozott nekünk karácsonyra.

De azóta mindegyik nagy kedvenc lett. Különösen a Szürke patás.

Persze nehéz - és igazságtalan is - kiemelni a sok remek dal közül egyet-egyet. Mert már a nyitány, a Ha egy csillag sem ég című dal is maga a varázs, hiszen egy ötventagú gyermekkórus emeli teljesen új szintre az élményt. Amit tovább is tud fokozni, hiszen a Túl a fények városán még mindig az egyik legmeghatóbb karácsonyi hangjegyköltemény. A Szánkózás pedig talán a legvidámabb. A Ha mindez csak egy álom...-ban pedig a Bolyki Brothers is küzreműködik. Felejthetetlen darabok.

Igazi klasszikus karácsonyi lemez magyar nyelven. A videómegosztón az egész meghallgatható.

Címkék: Karácsony
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/45813/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?