Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Gájer Bálint - Swing Karácsony

Ragnar Volarus

Hamarosan itt a karácsony, és az unalomig ismételt dalok. Most próbálok néhány alternatívát kínálni különböző stílusokban az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Eddig két külföldi előadó karácsonyi lemezéről írtunk, és Gwen Stefani, valamint Fantasia albuma is kiváló arra, hogy hozzájáruljon egy szép karácsonyhoz. Azonban nem lenne igazságos, ha a hazai előadók kimaradnának. Éppen ezért most Gájer Bálint, a swing hazai koronázatlan királyának lemezét is bátran ajánljuk. 

Mégis mitől különleges? Hogy az angol nyelvű örökzöldeket magyarul tolmácsolja, így végre anyanyelvünkön dalolhatunk Frosty-ról a hóemberről (Frosty The Snowman), de ott a Télapó a legnagyobb sztár (Santa Claus is Coming To Town), a Legyen hó (Let Is Snow), vagy a Rajtad kívül nem kértem mást (All I Want For Christmas Is You). Akad persze magyar nyelvű karácsonyi dal, a Szürke patás, és duett is, a nem kevésbé káprázatos hangú Csondor Katával, mégpedig az Add tovább.

És itt még nem ért véget a csoda, hiszen a Holly Jolly Christmas először hangzik el magyar nyelven - Szép lesz majd az ünnep címmel -, de még erre is rátett egy lapáttal Gájer Bálint, és a dalt édesapjával, Gájer Tamással rögzítette és adja elő.

10 amerikai karácsonyi klasszikus magyarul, 2 új feldolgozás és 2 eredeti magyar dal. Igazi karácsonyi kincs ez az album, kizárólag élő hangszerek, igényes hangszerelés, a műfajra jellemző dús hangzásvilág.

Ízelítőnek itt az Úgy, mint rég című dal, amelyben Bálint szerelme a másik szereplő.

Címkék: Karácsony, Swing
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/45811/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony,Swing
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?