Blogolj!

Taylor Swift - Reputation

Ragnar Volarus

Egymillió példány fogyott mindössze négy nap alatt Taylor Swift új albumából az Egyesült Államokban: az amerikai énekesnő ezzel a legtöbb lemezt eladó művész lett idén hazájában. A Billboard magazin szerint az énekesnő Reputation című hatodik albumából 1,04 millió példányt kapkodtak el a rajongók ilyen rövid idő alatt. Swift ezzel maga mögé utasította 2017 eddigi legjobban fogyó korongját, Ed Sheeran - Divide című albumát, amelyből 919 ezer példányt vásároltak márciusi megjelenése óta.

A Reputation az énekesnő negyedik olyan albuma az 1989, a Red és a Speak Now után, amelyből egymillió példány fogyott egyetlen hét leforgása alatt. 2012 óta csupán Adele-nak és Swiftnek sikerült eladnia egymillió példányt egyetlen albumból hét nap alatt. 

Swift új albuma várhatóan első helyen debütál az albumeladási listán Nagy-Britanniában, ahol több mint 65 ezer példány fogyott belőle a hétvégén. Az amerikai énekesnőnek azonban valószínűleg még így sem sikerül legyőznie Sheerant a szigetországban. A brit énekes és dalszövegíró Divide című lemezéből 672 ezer példány fogyott márciusi megjelenésének első hetében, ezzel az albumeladási ranglista történetének harmadik leggyorsabban fogyó albuma lett, Adele 25 (800 ezer példány), és az Oasis Be Here Now (696 ezer példány) korongja után.

Ebből is látszik, hogy nekünk itt Európában még van egy kis ízlésünk. Merthogy ez az album egy tragédia. Ebben már sehol nincsen Taylor Swift. Akit lehetett szeretni vagy nem, mondjuk a kicsit negédes Love Story-ért, de legalább tudtuk, hogy ő Taylor Swift. 

Akkor még ugye country előadóként szerepelt a díjátadókon, ez az album ebben a kategóriában már biztosan nem lesz jelölt. De ha van igazság, akkor maximum a zenés citrom-díj átadásánál jön szóba. Szinte felfoghatatlan miért kell beállni milliomodiknak a sorba és ezt a mai hányadék csaj-popzenét nyomni. Értem én, hogy felnőtt már és nem mehet tovább a kislányos stílus, de ezt meg már hallottuk több mint elégszer. 

Persze a baj már nem most kezdődött, hiszen négy-öt éve is hallhattuk, hogy változtatott. De akkor még megmaradt egy elfogadható szinten. Nem mondom, hogy szó nélkül odaadnám ezért a Grammy-díjat, de ha kellően sokat hallgatom, még akár dúdolnám is.

Ezzel szemben itt az új lemez első dala, próbálják meg eldúdolni. Ráadásul érezhetett valamit a művésznő, mert meztelenkedést imitálnak a klipben. Emiatt lesz komoly nézettsége, nem a zene miatt.

Ez az első alkalom, hogy nem bíztatok senkit arra, tegyen egy próbát az albummal, mert érdemes. Nálam ahogy jött, úgy ment is. Számomra az album címe is egy vicc. Reputation? Hírnév? Ezzel az albummal? Az eladási számok alapján sajnos az. De művészileg? Ugyan kérem.

Inkább tényleg hallgassák meg újra Ed Sheerant, aki nem trendi, viszont cserébe nagyon jó. Ezt a Taylor Swift-féle borzalmat pedig igyekszem elfelejteni. Pusztuljon az igénytelen popzene!

Több szót nem is vesztegetnék erre! UFF! Én beszéltem.

Címkék: Pop
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/44869/pics/lead_800x600.jpg
Pop
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?