Blogolj!

Michael Oakley - California

Ragnar Volarus

Egy Michael Oakley nevű fickó, aki Skóciában, Glasgowban él, California címmel ad ki albumot? Itt valami nem stimmel.

Dehogynem! Nagyon is. A synthwave hullám újabb gyöngyszeme ez az album. Talán nincs igazam, és örökre rétegzene marad az a stílus, de a gyarapodó előadók és kiadványok nem ezt bizonyítják. A műfaj egyik tökéletes darabjával, a The Midnight - Endless Summer albumával már foglalkoztunk, és velük kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy már elkezdtek koncertezni karöltve az FM-84 nevű formációval. 

De térjünk vissza a mi skót emberünkhöz. Akinek első próbálkozása mindössze hat dalt tartalmaz, ám azok kivétel nélkül jól sikerültek. Nem úgy, mint a virtuális lemezborító - hiszen csak digitálisan kerül forgalomba az anyag -, amelyről túl sok jót nem tudnék mondani. Ellentétben a zenével. 

Valami olyan hangulat árad a zenéből (és a Turn Back Time klipjéből), ami tényleg visszahozza a nyolcvanas éveket. Azt az időszakot amikor a zene még dúdolható volt, a dallam pedig csodaszép. És ezért igazán értékelhető a videó is, hiszen nem a végletekig tökéletes benne minden, agyonsminkelt és tökéletes testű táncosokkal, csillogó-villogó környezettel, csillió dolláros ruhakölteményekben és verdákkal. Éppen ellenkezőleg, attól tökéletes, hogy olyan amilyen. Ettől szerethető. Szerintem. Pedig a téma nem vidám, a dal mégis csak keserédes, és nem depresszív.

Ami óriási különbség a modern kor zenéjéhez képest, hogy nem egy életstílust, a menőséget, a trendet akarta/akarja eladni, hanem hangulatot teremtett. Akkor még ezekre a zenékre össze lehetett bújni a kedvesünkkel, közösen nézni egy naplementét, míg mindezt ma például Pitbull slágereire nehéz elképzelni. Persze más világot élünk. De most repítsen el minket Californiába Michael Oakley.

A fiatalember videómegosztós csatornáján meghallgatható további két dal. Ha tetszett a fenti két ízelítő, lehet tovább barangolni, ide kattintva.

Címkék: Retro, Synthwave
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/45004/pics/lead_800x600.jpg
Retro,Synthwave
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?